Vasárnap dől el a bennmaradás: MTK - Haladás 2-0

SzR • 2015. május 23., szombat •
A bennmaradásért játszott ma délután a Haladás. A fővárosi kék-fehérek a Bozsik stadionban fogadták Halmosi Péteréket. Az MTK-nak már biztos volt a dobogó, a mieinknek pedig a bennmaradásért harcoltak. Hiába kezdett nagyon jól a Haladás, Radó kétszer is gólt szerezhetett volna, mégis a rutinos erőkből álló MTK Torghelle Sándor góljaival győzni tudott. A Hali továbbra is a 14. helyen áll, ám a bennmaradás csak a jövő heti utolsó fordulóban dől majd el. Fotónk az őszi, szombathelyi mérkőzésen készült.
Vasárnap dől el a bennmaradás: MTK - Haladás 2-0

90' + 2' - Vége a meccsnek, megérdemelten nyert az MTK, a Hali csak az első 20-25 percben emlékeztetett a múlt heti teljesítményre. 

88' - ELDŐLT A MECCS! A fiatal Gera két emberünket is kicselezte, aztán középre passzolt és persze Torghelle jól érkezett, 2-0!!! 

80' - Mindent egy lapra feltéve próbál támadni a Hali, az MTK pedig a kontrákra épít. majdnem el is dőlt a meccs, de a végén elügyetlenkedte Thiam.

77' - Devecseri lőtt fölé. 

76' - Kettős csere: Halmosit és Gaált is levette Mészöly Géza, Tihanyi és Grabant a pályán. 

74' - Torghelle eldönthette volna a meccset, ügyesen lépett ki a kék-fehér támadó, de Rózsa bravúrral védett. 

71' - Torghelle lépett ki lesen, az asszisztens ezt is elnézte, de a csatár mellé lőtt. 

70' - Többet van a Haladásnál a labda, de meddő ez a mezőnyfölény. A focit pedig, mint tudjuk gólra mérik. 

64' - Miután szabálytalankodtak Radó ellen, saját maga végezte el a 20 méteres pontrúgást, ám a sorfal itt is hárított. 

60' - Nem változott egyelőre a játék képe. Álmosan játszik a Hali, az MTK pedig focizgat. Torghelle érdemelt sárgát. 

58' - Halmosi szabadrúgását védte magabiztosan az MTK hálóőre. 

53' - Csiki játszotta magát tisztára, aztán 15 méterről mellé gurított. 

50' - Nagy Patrik is sárgát kap, Kantát buktatta. 

46' - Rocchi a pályán, Jancsó maradt az öltözőben. 

Jól kezdte a Hali meccset, gólhelyzeteink is voltak, ám a kihagyott lehetőségeket Torghelle megbüntette és ezzel vezetnek a fővárosiak. Olyan második félidőre lenne szükség, mint a Nyíregyháza elleni volt. 

45' - Halmosi cselezgetett, aztán rászúrta, de Hegedűs szögletre tolta. 

36' - MEGBOSSZULTA MAGÁT A TÖBB KIHAGYOTT HELYZET, VEZET AZ MTK! Átszaladtak a kék-fehérek a Hali térfelén, Horváth Zs. lövése még kipattant a kapufáról, ám Torghelle jókor érkezett és bepasszolta a labdát, 1-0!

35' - Leült a Hali játéka, éledezik az MTK. 

29' - Pölöskei gondolt egyet és 30 méterről óriási lövést eresztett meg Rózsa kapujára, a játékszer a felső lécen végezte. 

26' - Torghelle elesett, Devecseri besárgult. 

23' - Mire ezt feljegyezhettem, újfent gólhelyzetbe került Radó, a labdát Halmositól kapta, de Hegedűs elvetődve védett. Noha az asszisztens nem intett, Halmosi lesen kapta a labdát.

22' - Radó ellen Kanta volt szabálytalan, ám a pontrúgásból nem lett semmi. 

16' - Bese ellen szabálytalankodott Halmosi, a pontrúgást Kanta végezte el, de a sorfal valódi FAL volt. Jól védekezünk. 

11' - Először jutott el az MTK Rózsa kapujáig, de teljesen veszélytelen volt az akció. 

7' - Angyal nagyszerű cselek után beadta, Radó érkezett, kicselezte a védőjét, majd 12 méterről alig lőtt mellé. Óriási helyzet volt!

4' - Támadó felfogásban játszik a Hali, Gaál szabadrúgása akadt el a sorfalban. 

1' - Mi kezdtük a meccset. 

Jönnek a fiúk, íme itt vannak az összeállítások: 

MTK: Hegedűs - Bese, Vukmir, Vass Á., Hajdú - Horváth Zs. (Gera D. 82'), Pölöskei (Vogyicska 76'), Kanta, Thiam, Csiki - Torghelle (Cseke 90')

Haladás: Rózsa - Angyal, Devecseri, Jánvári, Alcibiade - Gaál (Grabant (76'), Iszlai, Jancsó (Rocchi 46'), Nagy P. Halmosi (Tihanyi 76') - Radó

Délelőtt még esett az eső, de a meccs előtt már kisütött a Nap, kezd felszakadozni a felhőzet. A talaj mély, nehéz mecs lesz. 

Egy kis örökmérleg, 2008-tól: 15 találkozó, 7 szombathelyi és 3 MTK-s siker, 16, illetve 7 rúgott góllal. Összességében 103 meccsből az élvonalban 47-szer az MTK, 31-szer a Hali nyert, 195, ill. 134 rúgott góllal.

Jó napot kívánunk a Haladás szurkolóinak éás minden kedves olvsónak, hamarosan kezdődik az MTK - Haladás bajnoki az OTP Bank Liga 29. fordulójából. Ha nyer a Haladás, akkor már biztosan NB I-es marad. 

közösség

további frisss

lap tetejére