Foci Eb – Mészöly szerint

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 25., szombat •
Kiegyenlítődtek az erőviszonyok a labdarúgó Európa-bajnokságon – ezt nyilatkozta honlapunknak a Haladás vezetőedzője, Mészöly Géza, aki szerint szombaton a lengyelek, a walesiek és a horvátok jutnak majd a legjobb nyolc közé.
Foci Eb – Mészöly szerint

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata a rövid nyári szünet után jelenleg már Ausztriában edzőtáborozik és gőzerővel készül a júliusi bajnoki rajtra. A festői szépségű, remek körülményeket biztosító Hinterstoderben értük el az 5. helyezett csapat mesterét. 

Ön milyennek látta a csoportkör meccseit? 
Már a csoportkör első fordulóiban is voltak olyan eredmények, ahol a papírforma szerint csekélyebb eséllyel rendelkező csapatok is kiváló teljesítményt nyújtottak, és pontot, pontokat szereztek, de a záró forduló is számos meglepő eredményt hozott. Hála Isten idetartozunk mi is, és eddig nagyon büszke lehet minden magyar erre az Európa-bajnokságra.

A Haladás játékosai is követik az Eb eseményeit és Király Gábor teljesítményét? 
Természetesen követjük a meccseket. Elfogult vagyok, mert 4 évet én is aktívan játszhattam Franciaországban, de sajnos a felkészülési programunk miatt ez alkalommal nem lehetek ott a magyarok meccsein, viszont közös meccsnézéssel lélekben mi is ott vagyunk Király Gabiékkal és az egész Hali szurkol a csapatnak. Nagyon jó látni, hogy kiváló meccseket élvezhetünk és, hogy teltházas stadionokban zajlik minden mérkőzés.

Ki lehet az Európa-bajnok, van-e esélyes?
Talán a legfontosabb konklúzió, hogy kiegyenlítődtek az erőviszonyok és már a ,,kisebb” csapatok is képesek eredményeket elérni, ezért (is) lesznek nagyon izgalmasak a szombaton kezdődő nyolcaddöntők is. Az esélyesek között továbbra is a németeket és a hazaiakat tartom, de a 4 közé egy meglepetéscsapat mindenképpen odaérhet.

Milyen ez a magyar válogatott?  
Mindenek előtt szerethető a magyar csapat. Akár az osztrákok elleni győzelem, de az Izland ellen, vesztett állásból történő felállás, a második félidőben mindvégig domináns játék, a soha el nem fáradó csapat, és az utolsó percekben begyömöszölt gól, a portugálok ellen háromszor is vezetést szerző támadójáték, a szeretett csapat norvégok elleni meccse óta csak egyre erősödő nimbusz mind-mind azt jelzi, hogy ez már egy olyan csapat, amely tud küzdeni, játszani, támadni és még labdát birtokolni is.

Ez a magyar teljesítmény itthon is kifejti majd hatását?
Számomra ez már most sikertörténet és bízom benne, hogy ezek a sikerek útmutatást adnak és előreléphetünk a bajnokságban is. Az NB I-ben ugyan nem számítok nagy pálfordulásra, több ezres nézőszám-növekedésre, de a marketing szempontok érvényesülését várom és támogatom, hogy akár az 1-3. fordulóban kinyissuk a stadionok kapuit és ingyenesen engedjük be az NB I-es meccsekre a nézőket. Sopronban biztosan nagyon sokan kijönnek majd a csapat miatt, és persze Király Gábor miatt is, mert továbbra is kell a jó futballt játszó Haladás. 

Elkezdődnek szombaton a nyolcaddöntők. Mit vár ezeken a meccseken? 
A Svájc – Lengyelország meccsen lengyel továbbjutást várok, a Wales – Észak-Írország összecsapáson a walesiek 8 közé jutását vizionálom. Az esti Horvátország – Portugália rangadón pedig kiegyenlített erők küzdenek majd, de a Modric vezette horvátok a jobb csapat benyomását keltik, ugyanakkor Ronaldo bármikor megvillanhat. Összességében a horvátok győzelmére számítok. 

A Haladás közben tovább folytatja felkészülési programját és vasárnap délután Grieskirchenben az SK Rapid Wien ellen lép pályára.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére