Több józanságot kérünk Szanyi Tibortól és a szocialistáktól

fidesz.hu • 2014. április 28., hétfő •
Szanyi Tibor, a szocialisták EP listavezetője ugyanott folytatja a gyűlölködést és az uszítást, ahol abbahagyta - mondta Zsigó Róbert. Április 6. után az ember azt hihette, hogy a bukott baloldal tanul az újabb bukásból - jelentette ki a Fidesz szóvivője hétfőn. De nem így történt, ezúttal sem - jegyezte meg. Szanyi Tibor, a szocialisták EP listavezetője ugyanott folytatja a gyűlölködést és az uszítást, ahol abbahagyta - emelte ki a kormánypárti politikus.
Több józanságot kérünk Szanyi Tibortól és a szocialistáktól

Ennek kapcsán felidézte, hogy az MSZP-s politikus a napokban a közösségi oldalon nem egyszer a sorok között lerománozta a külhoni magyarokat, és azon bosszankodott, hogy „egyeseknek” miért volt olyan „fontos szavazni onnan”. 

Sokat elárul az MSZP-ről, hogy olyan embert választott listavezetőnek és európai arcának, aki a külhoni magyarokról újra és újra becsmérlően beszél, és elvitatja tőlük magyarságukat - mutatott rá Zsigó Róbert, emlékeztetve: a szocialisták listavezetője sokadszor engedte meg magának ezt a stílust.

Szanyi Tibor nyíltan sértegette a külhoni magyarokat már korábban is - fogalmazott a Fidesz szóvivője. Példaként említette, hogy a baloldali politikus románozta, "retyerutyának”, "zsigeri barmoknak”, "nagy rezsivel” járó "boldog-boldogtalannak” nevezte a külhoni magyarokat.

Ez a sértegetés és gyűlöletkeltés azonban már jóval többről szól, mint Szanyi Tiborról - emelte ki, rámutatva, hogy Szanyi a szocialisták első számú európai parlamenti képviselőjelöltje. Hozzátette: Szanyi Tibor a szocialista párt nevében akarja magával vinni ezt a gyűlöletet Brüsszelbe, amellyel sokat ártana a nemzeti érdekeknek.

"Több józanságot kérünk Szanyi Tibortól! És több józanságot kérünk a szocialistáktól" - hangsúlyozta Zsigó Róbert. Meglátása szerint Szanyi Tibor kijelentései már most jelzik, hogy a magyar ügyeknek, a nemzeti érdekeknek és a külhoni magyarságnak ő és a szocialisták csak ártani lennének képesek az Európai Parlamentben. 

Magyarország azonban 2010-ben és 2014-ben is a nemzeti összefogásra szavazott - szögezte le. A magyarok április 6-án is nemet mondtak a gyűlölködésre, és nemet mondtak az Európai Unióból való kilépésre, amelyet a szélsőjobb szeretne elérni - fűzte hozzá a szóvivő.

Egyúttal megerősítette, hogy a Fidesz-KDNP a határon túli magyarságot nemzetalkotó tényezőnek ismeri el, és felelősséget vállal sorsukért. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a Európai Parlament - tette hozzá.

Ezért is állítottunk nemzeti listát a május 25-i európai parlamenti választásra, amely a határon túl élő magyar nemzeti közösségeknek is - jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy a kormányzó pártszövetség nemzeti listáján Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, Felvidék és a nyugati magyarság is képviselteti magát.

A szóvivő végül arra kérte "a magyarokat határon innen és túl", hogy álljanak ki a nemzeti lista mellett.

 

közösség

további frisss

lap tetejére