Fergeteges karácsonyi gálával zárta az évet a Westside

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 20., vasárnap •
A tizedik év végi gála meglepetéseket is tartogatott.
Fergeteges karácsonyi gálával zárta az évet a Westside

Teljesen megtelt az Agora Művelődési és Sportház a Westside Tánccsoport Egyesület hagyományos, immáron tízedik alkalommal megrendezett Christmas Show-jára. Az összetartó egyesület számtalan erényei közül már kezdés előtt meggyőződhettünk arról, ha egy táncos abba is hagyja az aktív edzéseket elszakadni semmiképpen nem tud a csapattól – több egykori Westside-os is a közönség soraiból drukkolt a közel kétszáz fellépőnek.

A siker most is csúcsra járatódott, és nem véletlenül, hiszen az idén a Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén összetettben negyedik helyen végzett a Westside TSE annak ellenére, hogy csak hét formáció nevezett a bajnokságra, míg több másik induló 15-20 koreográfiát is bemutatott. A pontok összeadódnak, így óriási eredmény, hogy hét csapattal a negyedik helyet sikerült elérni.

Lenyűgöző, hogy a kezdő hiphop-os gyerekek is mekkora energiával és koncentráltsággal teszik oda magukat a színpadon, egyszerűen nem lehet velük betelni. Persze, az is szinte felfoghatatlan, hogy lehet egy kér és fél órás show több ezer koreográfiai elemét kitalálni, betanítani és persze előadni. Ez egy olyan teljesítmény, amit megszállottság, elhivatottság és óriási akaraterő nélkül lehetetlen véghezvinni. Gratuláció az egyesület alapító-koreográfusainak, Szárnyas Mónikának és Vincze Csabának, valamint a segítőiknek, Németh Nórának és Szakály Maximiliánnak.

Aki Magyar Norberttel a hagyományoknak megfelelően az est házigazdai szerepét is betöltötték, egyedi humorukkal, performance-okkal, amelyektől nem csak a rekeszizmok fáradtak el, de úgy általában azt érezte az ember, hogy „ez kész”, hogy jutnak ilyenek eszükbe?

Minthogy a legnépszerűbb esküvői bevonulós zenét követően a Take a  chance on me című Abba szám szólalt meg… Eredeti ötlet! És egyáltalán, egy hiphop gálán egy komplett blokkot szentelni az Abba klasszikusainak – ilyet még nem hallottunk, de nagyon jól esett. A sikerből ítélve általánosan elmondható, hogy érdemes volt az újítás, még akkor is, ha a hiphop koreográfiái kicsit távolinak tűntek az Abba dallamos világától.

A Westside TSE előadásai mindig feltöltik az embert, egyszerűen sugárzik a színpadról, hogy minden egyes gyerek mekkora örömét leli a táncban, mennyire szeretik a vezetőiket, akik szintén szívvel-lélekkel múlják felül önmagukat évről-évre!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére