Felvidéki srác is volt Steven Port, brit sorozatgyilkos áldozatai között

frisss.hu/borsonline.hu/dailymail.co.uk Fotó:dailymail.co.uk • 2016. október 11., kedd •
Randiappokkal cserkészte be a fiatalokat.
Felvidéki srác is volt Steven Port, brit sorozatgyilkos áldozatai között

A 41 éves Steven Port 2014 júliusa óta szedte áldozatait, akiket egy kelet-londoni temetőben, illetve annak közvetlen környékén földelt el. Itt találták meg Anthony Patrick Walgate, Daniel Whitworth, Jack Taylor és egy felvidéki 22 éves férfi, Gabriel Kővári holttestét is.

Port randiappokon keresztül került kapcsolatba a 21 és 25 év közötti srácokkal, akiket felcsábított a lakásába, halálra ginázott, majd megerőszakolt.

Ugyanígy ismerkedett meg második áldozatával Gabriellel is, aki 2014 augusztusában Londonban járt. Felcsalta magához, vendége italába halálos dózisban GHB-t kevert, majd miután a fiú elbódult, megerőszakolta. Gábriel többé nem ébredt fel, a gyilkos a közeli Szent Margit templom sírkertjében ásta el a holttestét, amit később kutyasétáltatók találtak meg. Port ezután sem állt le, másik két huszonéves férfit is megölt ezzel a módszerrel.

Szent Margit templom

A rendőrséget számos vád érte, hogy miért nem sikerült hamarabb elkapniuk a tettest, ugyanis az első áldozata – Anthony Walgate – halálát maga Port jelentette a hatóságoknak. Ekkor egy szemtanúnak állította be magát, aki hazafelé menet bukkant a fiatal holttestére. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a férfi korábban már találkozott a fiúval, így lebukott.

Steven Port

Fotók: Daily Mail

Steven Port jelenleg rendőrkézen van, a gyilkosságok mellet még számos esetben elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítják. A férfi videón keresztül vett részt a tárgyalásán, amin megerősítette személyes adatait és ártatlannak vallotta magát.

Via Bors, Daily Mail

közösség

további frisss

lap tetejére