Felújított helyen várhatják új gazdijukat az örökbe fogadható állatok

frisss.hu Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 28., szerda •
Az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat megszépült telephelyét néztük meg.
Felújított helyen várhatják új gazdijukat az örökbe fogadható állatok

A Hajnóczy utcai telephely sok részletében megújult. Nem először jártunk arra, hiszen régóta szívünkön viseljünk az örökbe fogadható állatok sorsát, a frisss.hu gazdit keresek rovatába mindig feltöltjük az aktuálisan a gazdira váró kutyákat és macskákat. Szerencsére több állatnak is sikerült már otthont találni.

Az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester felsorolta, kiknek a segítségével valósult meg az átalakítás. Az Inter-Alp Kft a járólap burkolásban, a Kanizsai Dorottya Gimnázium és a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanulóinak 50 órás közösségi munka alkalmával segítettek, Marton Krisztián egyéni vállalkozó a tereprendezésbe és a kerítésépítésben adott hozzá a munkákhoz, Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei is dolgoztak itt, a mezőőri szolgálat munkatársai és a gyepmesterek önkéntes szolgálata egyaránt bekapcsolódott a felújításba. Szombathely város  közgyűlése 2015. év szeptemberében 2,5 millió forintot biztosított, melyből a kennelek előtti szilárd burkolatú járdaszakaszt, valamint a csapadékvíz elvezető árkot építették meg.

Ugyancsak ebből a forrásból megtörtént valamennyi kennel betonaljzatának savmentes járólappal történő burkolása és a bejárati kapu felújítása. Továbbá Szombathely közgyűlésének Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottsága 200 ezer forintot biztosított a telephelyen biztonsági kamera felszereléséhez. Egyebek mellett BM Körmendi Rendészeti Szakközépiskola 150 db takarót adományozott a téli időszakban a telephelynek, NESTLÉ Büki gyára pedig 864 karton kutyaeledelt adományozott a Közterület-felügyeletnek.

Jelenleg a telephelyen egyidőben 20 kutya és 10 macska elhelyezése megoldható, most 7 kutya és 4 macska van csak. A közterület-felügyelet kezelésében tavaly március óta van a telep, Varsányi Péter igazgató elmondta, mikor átvették siralmas állapotok voltak ott, mindenképpen javításokra szorult a telep. Most élhető körülmények vannak.

Az állatokat vagy a közterületen fogják be vagy idősektől kerülnek ide, akik már nem tudnak gondoskodni róluk. A cél persze az, hogy minél hamarabb új gazdát találjanak nekik. 2015 márciusa óta 103 állat került be a telepre és 65-öt sikerült örökbe adni, ami nagyon jó arány. Fontos, hogy nem altatnak el egyetlen egy állatot sem.

Örökbe fogadni ezen az elérhetőségen lehet, a kutyáknak és macskáknak eledelt, valamint takarókat, pokrócokat örömmel fognak a telephelyen. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére