Fegyelmezetten és jól működik az eTank!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. május 20., péntek •
Négy hónapja működik az eTank Hungary Kft. első nyilvános elektromos töltőállomása. A tulajdonosok már a bővítésben és a rendszerszerű üzemeltetésben gondolkodnak.
Fegyelmezetten és jól működik az eTank!

Jók a vevői visszajelzések, noha még kevés a szombathelyi villanyautó, de azok tulajdonosai megismerték és bátran használják az eTankot, mely immár négy hónapja probléma nélkül működik – nyilatkozta honlapunknak Nagypál Tibor, a Kft. egyik tulajdonosa, aki azt is elárulta, hogy hamarosan egy kőszegi villanykúttal bővülhet a rendszer.

És, hogy valóban jók a visszajelzések, ezt Gerencsér Zoltán is igazolta, aki csütörtökön a vadonatúj BMW i3-asát ,,tankolta” tele az InkubátorHáznál található villanykútnál. A környezettudatos szemléletű fiatalemberrel beszélgettünk.

Milyen az i3-as? 
Másfél hónapja vezetem ezt a céges autót. Igazából teljesen pozitívak az eddigi tapasztalataim. Elsősorban Szombathelyen és közvetlen térségében használom az i3-ast, mely nagyon rugalmas, kényelmes, szuper vele a közlekedés. Nagyon gyorsan reagál a kormány- és a pedálmozdulatokra is, mivel a teljesítményt is kiválóan adja le.


Hogyan tölti az autót?
A töltést kétféle módon oldom meg. Egyrészt, otthon, a nap végén, amikor hazaérek, 220V-ot használok. A reggeli munkakezdésig sikerül teljesen feltölteni. Másrészt gyakran jövök ide, az InkubátorHázhoz ügyet intézni, tárgyalni. Ezt az időt kihasználva igénybe veszem az eTankot. 
Milyenek felhasználói tapasztalatai?
Abszolút elégedett vagyok, hetente egy-két alkalommal használom az eTankot. Ilyenkor kb. 1 órát tartózkodok itt, ez az idő pedig teljesen elegendő ahhoz, hogy mintegy 80%-os töltöttséget elérjek és magabiztosan folytassam az utamat. 

Amennyiben mégis elfogyna az elektromos áram, ez a BMW i3-as akkor sem esik kétségbe, hiszen egy 600cm3-es benzinmotor azonnal a segítségre siethet. Az üzemanyagtartályba 9 liter benzint lehet bepréselni. Persze a zöld autózás szerelmese a ,,benzinüzemet” csak végszükség esetén venné igénybe. 

Gerencsér Zoltán azt is elárulta nekünk, hogy a kedvező tapasztalatok alapján valószínű, hogy hamarosan tovább bővülhet cége elektromos autó flottája, ezzel pedig még több lesz a szombathelyi villanyverdák száma. Ennek pedig az eTank Hungary Kft. tulajdonosai, Nagypál Tibor, Hajdu Adrián és Porpáczy István is örülnének, hiszen tovább gyarapodna a felhasználók száma.

Szerintük egyébként bevált a korábban megfogalmazott terv, hiszen fegyelmezett, rendszerbe foglalt, informatikai háttérrel rendelkezik az eTank. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére