Fegyelem, szorgalom, szép tartás és tisztelet

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. november 26., csütörtök •
A Pro- Art Táncstúdió két üdvöskéje, a tizenhárom esztendős Nagy Réka és a tizennégy éves Krizsán Dominik csak két éve táncol együtt, de már számos versenyt megnyertek, így a korosztályos világbajnokságon történő részvételt is megcélozták.
Fegyelem, szorgalom, szép tartás és tisztelet

Réka a Paragvári utcai Általános Iskola hetedik osztályos tanulója, Dominik pedig a Kanizsai Dorottya Gimnázium 9. évfolyamos diákja. 
Dominik Herczeg Attilától, a táncstúdió vezetőedzőjétől kért tanácsot a jövővel kapcsolatban, Réka pedig Dominik miatt kezdett el táncolni, mivel korábban már barátkoztak, aztán egymásra találtak. 

Legjelentősebb eredményük, hogy tavaly megnyerték a ,C’ országos bajnokságot, illetve idén, a szombathelyi Isis Dance Open-en pedig a ranglista verseny első helyét hódították el, de már külföldön is szerepeltek. A World Dance Sport Federation (WDSF) versenysorozat keretében a Bécs-, a Kassa- és a Pozsony Open-en is a Pro- Art táncstúdiót, és persze Szombathely városát képviselték. Kedvencük a latin (szamba, chachacha, rumba, paso doble, jive) és a standard (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quick-step) táncok.

Legfőbb célunk, hogy minél hamarabb kijussunk a korosztályos világbajnokságra. Ehhez meg kell nyernünk a január végi magyar bajnokságot, amire reálisak az esélyeink – tudta meg a frisss.hu Nagy Rékától, aki szerint a sok gyakorlás, a keddi edzések, a szerdai különórák, aztán a csütörtöki edzések, a pénteki különórák, és a hétvégi versenyek, valamint a kisteleki edzések is nélkülözhetetlenek a sikerek eléréséhez. 

Áprilisban Szolnokon megnyerték a diákolimpiát mind standard, mind a latin tánc kategóriában, így immár a magyar junior válogatott keret tagjaiként is sokat versenyeznek. De nemcsak táncolnak, hanem tanulnak is, mert szerintük a fegyelem, a barátság, a szép tartás, a szorgalom, a figyelem, és az egymás iránti tisztelet mellett az iskolai tanulmányok is nagyon fontosak. 
Réka és Dominik gőzerővel tanulják az angolt, a tánc hivatalos világnyelvét.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére