Fedett jégpálya épül Kőszegen, ami a hokisok új paradicsoma lesz

frisss.hu Fotók, tervek: Soós Attila • 2015. július 23., csütörtök •
Még idén elkészül a körülbelül 300 főt befogadó létesítmény.
Fedett jégpálya épül Kőszegen, ami a hokisok új paradicsoma lesz

Még tavaly nyáron jött létre egy megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata és a Vasi Jégkorongért Alapítvány között. Akkor azt határozták meg, hogy az alapítvány, mint használó az önkormányzat tulajdonát képező, az egészségház melletti területen elhelyezkedő jégkorong- és görhoki pályát valósít meg. Az első határozat szerint már júniusban üzembe kellett volna helyezni, ezt változtatták meg most decemberre. Az eredeti tervekben szerepelt a jégpálya-bővítés, de az új terület már nem teszi lehetővé a pályatest megnagyobbítását.

A nagyjából 140-150 millió forintból megvalósuló épület kialakítása hozzávetőlegesen két hónapot vesz majd igénybe – kezdte Soós Attila, akinél érdeklődtünk a témában. Az alapítványt is arra a célra hoztam létre, hogy sikerüljön támogatókat szerezni. Itt eleinte nehézségekbe ütköztem, például a szombathelyi nagyvállalatok azt kifogásolták, miért Kőszegen épül a jégpálya. De a mérleg pozitív oldalát mégis az jelentette, hogy a környék óvodái, iskolái és a kőszegi önkormányzat is örömmel állt az ötletem mellé. Mára ott tart az ügy, hogy a tervek végső elfogadása megtörtént, leadtam a szakhatóságok által kért hiánypótlást is- mondta.

Első lépésben egy 20×40 méteres fedett pálya épülne, ám néhány éven belül az alapítvány szeretné ezt 26×56 méteresre bővíteni. A kiszolgáló-épületeket is az anyagi kerethez igazítják majd. Első ütemben büfét, korcsolyakölcsönző, egy hoki felszereléssekkel kapcsolatos bolt, két öltöző kap majd helyet vizesblokkokkal együtt a Deák Ferenc utcai létesítményben.

A jégkorong sportág ismertebbé tétele és a csapatépítés a cél. Szeretném, ha a vasi gyerekeknek lehetősége lenne a Magyar jégkorongbajnokságon részt venni. Szombathelyen régebben volt hagyománya a hokinak, most újra meghonosítanám. A megyeszékhely nem volt kellőképp fogadókész az ötletre, így jött Kőszeg, mint helyszín. Több lehetőséget érdemelne ez a sport – tette hozzá az alapítvány vezetője.

Körülbelül 300 fő befogadására lesz alkalmas a pálya, nagy előnye, hogy fedett lesz. Soós Attila elmondta, hogy szeptember elejétől március végéig tervezik majd a nyitva tartást.

Telefonon kerestük Huber Lászlót, Kőszeg polgármesterét, de nem értük el. Básthy Béla alpolgármestertől viszont megtudjuk, a város örömmel fogadta az ötletet és a terveket is.

közösség

további frisss

lap tetejére