Ezzel a kütyüvel akár C3PO-val is tudsz beszélgetni

Frisss/icoccok - fotó: Indiegogo • 2017. április 20., csütörtök •
Egy érdekes fordítókészülék, amely hangfelismeréssel dolgozik, és nem nélkülözi a mesterséges intelligenciát sem.
Ezzel a kütyüvel akár C3PO-val is tudsz beszélgetni

Mi, magyarok valahogy nem szeretünk, vagy nem tudunk koncentrálni akkor, ha a nyelvtanulásra kerülne a sor. Ha pedig görcsösen akarjuk elsajátítani, igazi káosz alakulhat ki a fejünkbe. Biztos sokan eljátszottak már azzal a gondolattal, hogy egy gombnyomással megváltozhatna minden. Félelmetes és hihetetlen, de hamarosan erre is lehetőségünk lesz.

A Star Wars alkotásokban C3PO protokolldroid például hatmillió közlésformát ismer és megérteti magát a párologtatók bináris nyelvén is. Ha nem is leszünk ennyire felkészültek, azért nem biztos, hogy zavarba fognak hozni egy külföldi kirándulás alkalmával.

A bolygón 6500 nyelvet beszélnek, amit megtanulni valószínűleg a lehetetlenséggel egyenlő feladat. Viszont egy okoseszköz segítségével könnyen és gyorsan megérthetjük az embereket. A Travis Fordító ugyanis a tenyerünkben elfér, de a tudása annál többet ígér.

Egészen pontosan 80 különböző nyelvre képes lefordítani mondatainkat, ehhez pedig 2-3 másodperces feldolgozási időre van szüksége az eszköznek. A Travis hangfelismeréssel dolgozik és mesterséges intelligenciát is használ. Ennek megfelelően minél többet használjuk, annál pontosabb fordításokat kapunk. A tenyérnyi helyet foglaló eszköz egyetlen gombnyomással aktivizálható.

A készülék megálmodói egyébként azért álmodták meg ezt a készüléket, hogy közelebb hozza egymáshoz a bolygón élő hét milliárd embert.

Mielőtt bárki megrohamozná a legközelebbi boltot, felhívnánk a figyelmét, hogy ne tegye! A készülék ugyanis még csak prototípus formában létezik. A termék levédetését és a gyártási költségek megszerzését követően a nyár nagy slágere lehet ez a kis fordítóeszköz.

via icuccok

 

közösség

további frisss

lap tetejére