Ezüstlányok ugrókötéllel

Szita Róbert - Fotó: facebook.com/ugrope.hu • 2017. július 12., szerda •
A Szombathelyi Kötélugró Klub két kiválósága, Nagy Lola és Komlósi Kata érkezhetett haza a ,,legfényesebb éremmel" a múlt heti World Jump Rope Federation (WJRF) által Amerikában megrendezett Világkupáról.
Ezüstlányok ugrókötéllel

A Világkupa 1. napján páros duplában szerzett ezüstérmet Nagy Lola (NL) és Komlósi Kata (KK). Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványaival beszélgettük át az orlandói élményeket. 

Milyen volt számotokra ez a Világkupa?
NL: Eddig már kettő Világkupán részt vettem, de idén sokkal több versenyző volt. Ez a verseny minden évben ugyanarra a rendszerre épül, már rutinosak voltunk, előre tudtuk, hogy melyik nap miben és mikor fogunk szerepelni, nagyon jól szervezett versenyen szerepelhettünk.

KK: Számomra ez a Világkupa egy hatalmas élmény volt. A tökéletes ellátást, a fantasztikus szervezettséget csak fokozta az a rengeteg élmény, amit az egyénileg és csapat által sikeresen előadott gyakorlatok okoztak.

Elégedettek vagytok az elért sikerekkel, érmekkel vagy maradt bennetek hiányérzet?
NL: Összességében elégedett vagyok, de egy kicsi hiányérzet azért maradt, a döntőben egy tizeddel maradtunk le a dobogóról, volt egy hibám a gyakorlatban, tudom , ha ez nincs , akkor meglett volna a bronzérem.
KK: Őszintén megmondom, hogy én nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, bár a döntőben az a három 4. hely kicsit bosszantó volt (bár, ezek a versenyszámok már korosztálytól függetlenek voltak, ellenfeleink többsége idősebb volt, tehát panaszra nem lehet okunk). Én nagyon büszke vagyok a csapatunkra.

Visszatéve az ezüstre, mennyi hiányzott az aranyhoz?
NL: Őszintén, nem tudom mennyi volt az első helyezett eredménye, mert egyszerre 15 pályán folyt a verseny, és nem tudtuk ki tartozik a saját korcsoportunkba, de nagyon örültünk az ezüstéremnek.
KK: Igazából nem sok, csupán egy helyezés.

Hogy érzitek, összekovácsolódott még jobban ez a kis csapat?
NL: Jó hangulat volt a versenyen, talán azért is születtek ilyen eredmények.
KK: Szerintem igen. Az utazás során voltak néha félreértések (amik a verseny által kiváltott izgalomnak, valamint a fárasztó utazásnak voltak betudhatók), mindezek ellenére nagyon jó hangulatban telt ez a majdnem 2 hét. Rengeteget nevettünk és több vicces helyzetet is megéltünk együtt.

Hogyan tovább? Mi lesz a következő nagy megmérettetés?
NL: Jövőre az érettségi, de a versenyre vonatkozó kérdésre még nem tudom a választ, majd ősszel kiderül. Jó lenne jövőre is részt venni a Világkupán.
KK: Konkrét versenyünk egyelőre nem lesz, viszont több bemutatónk is lesz az elkövetkezendő időszakban. Most pénteken indulunk Kaufbeurenbe a Tänzelfestre, majd augusztusban több ismerős helyre is ellátogatunk, és a nyarat pedig a Karnevállal zárjuk.

A versenyeken kívül volt-e valami maradandó élményetek, amire mindig szívesen emlékeztek majd vissza, ha azt halljátok Orlando?
NL: Kennedy Space Center es az Universal park meglátogatása nagy élmény volt.
KK: Persze. Már önmagában a környezet megfogott. Gyönyörű vidéken élhettük meg ezt a két hetet. Ezenkívül a Kennedy űrközpont, a Universal Stúdió és a Cocoa Beach is rendkívüli élményként marad meg.

És hogyan telik a nyár hátralévő része számotokra?
NL: Alig. hogy hazajöttünk, pénteken már indulunk is tovább, Németországba, Kaufbeurenbe szerepelni, majd egy családi nyaralás után , Prágában egy edzőtáborban veszek részt, onnét hazaérkezve rögtön kezdődik az itthoni edzőtábor, ahol a kicsiknek én is próbálok valami újat tanítani, a nyarat pedig a Savaria Történelmi Karnevál zárja.
KK: Mint ahogy már írtam, utazunk Kaufbeurenbe. Ezután pedig a családdal fogunk nyaralni. Aztán augusztusban lesz egy kicsiknek szervezett ugróköteles tábor, ahol segítők leszünk többen is, és érkezik egy rég várt barátunk is Franciaországból, hogy együtt taníthassuk a piciket és természetesen, hogy mi is tanuljunk tőle. Utána pedig a Karneválra fogunk készülni, majd ott fellépni.
 

közösség

további frisss

lap tetejére