Ezt még tutira nem tudtad a Valentin-napról

Frisss/playful - fotó: pinterest, pixabay • 2017. február 14., kedd •
A szerelmesek ünnepe egy remek marketingfogássá nőtte ki magát, de egy rekord beállításához is alkalmas ez a nap.
Ezt még tutira nem tudtad a Valentin-napról

Február 14-én mindenki kedveskedik párjának egy aprósággal, ami lehet édesség, virág, vagy plüssfigura. Viszont van néhány érdekes tény, amely bizonyára tartogat meglepetést.

Akinek nincs partnere, se keseredjen el. Néhány éve ugyanis Amerikából indult útjára egy új hóbort, amelynek lényege, hogy a mai napot a házi kedvenceinkkel ünnepeljük. Szeretetet ugyanis nem csak embertársunk képes adni, és ha jobban belegondolunk, ebben van is ráció. Nem csoda, hogy 2015-ben Észak-Amerikában több, mint 700 millió dollárt (átszámítva 2 milliárd forintot) költöttek a gazdik kedvenceik ajándékára.

 

A Fülöp-szigeteken 2007. február 14-re időzítettek egy Guinness világcsúcs beállítást, amely bizony sikeres volt. Néhány éve pontosan 6124 szerelmespár jelentkezett és vett részt az egyszerre csókolózási rekordkísérletre. Egy thaiföldi pár pedig többször döntötte meg a leghosszabb csók világcsúcsát. Milyen romantikus, ugye?!

 

Kína sem marad közömbös, itt ugyanis egyfajta alternatív Valentin-napot is ünnepelnek. Egy népmese két főhősére, egy takácslány és egy pásztorfiú szerelmére emlékeznek. A történet szerint szerelmük gyümölcseként két gyermekük születik, majd egy folyó elválasztja a párt. A kínai naptár hetedik hónapjának hetedik napján készítenek a szarkák egy hidat, akik megsajnálták a főhősöket. Ennek emlékére tartják meg a "Qixi Festival" elnevezésű rendezvényt, amelyet már Japán, Korea és Vietnám is átvett.

 

Ha saját vállalkozást szeretnél indítani, célszerű megfontolni, hogy mibe fektesd a pénzed. A Valentin nap ugyanis a második legnagyobb pénz, és üdvözlőkártya forgalmat lebonyolító ünnepe lett. A versenyt egyértelműen a karácsony nyerte. Viszont elgondolkodtató, hogy megközelítőleg egy milliárd üdvözlőkártya cserél gazdát a mai napon.

 

Egy gondolat még a vállalkozásról. A mai napon vásárolják a legtöbb vörös rózsát világszerte. Vénusz istennő kedvenc virága lett a jelképe a Valentin-napnak. Az ókorban is úgy tartották, hogy a vörös rózsa fejezi ki leginkább az érzéseket. Nem meglepő, hogy ez a legnépszerűbb virág, amelyet a férfiak február 14-én vásárolnak.

közösség

további frisss

lap tetejére