Ezért keresettek a 4-6 lakásos társasházak Szombathelyen

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 11., péntek •
Ki szeretne csendes környéken élni egy olyan házban, ahol szinte családias a légkör és közel van a belváros? Utánajártunk, hogy mennyire van igény az ilyen társasházakra.
Ezért keresettek a 4-6 lakásos társasházak Szombathelyen

Aki lakótelepen, esetleg családi házban nőtt fel, éli az életét, szinte elképzelni sem tudja, milyen lehet néhány szomszéddal osztozni egyetlen lépcsőházon. Az épület közel van a belváros forgatagához, de mégis csendes környéken található.

Azt tudni kell, hogy klasszikusan fogalmazva üres telket nem találunk a belvárosban - mondta Zsigmond Balázs a Duna House szombathelyi ingatlanirodájának tulajdonosa. Szinte csak bontással, átépítéssel lehet a belvárosban társasházat építeni, ahol jellemzően egy átlagos méretű telken 4-6 lakás kaphat helyet.

Az igények is változtak, de továbbra is leginkább 55-65 négyzetméteres lakásokat keresnek az érdeklődők. Persze a vegyes portfolió is vonzó, mert akkor az ennél kisebb és nagyobb lakást keresők is találnak megfelelőt.

Fontos továbbá az ár is. A lélektani határ jelenleg 20-25 millió forint körül mozog. Az új építésű piacon 2017 lesz igazán mérvadó, mert akkor készül el több épülő társasház.

Jelenleg is több építkezés folyik a belvároshoz közel - mondta a szakember. A vegyes alapterületű lakások kialakítása mellett, fontos a barátságos környezet, és törekszenek a kisebb lakásszámú lépcsőházak kialakítására is a kivitelezők. Azonban teljesen mindegy, hogy tíz vagy ötven családdal osztozunk az épületen, hiszen mindkét oldalnak megvannak a pozitív és negatív oldalai.

Az egyik legszembetűnőbb különbség az intimitás, amely nyilván a 4-6 lakásos épületek előnyét képezi. Viszont ahol különböző szemléletek vannak, ott előbb lehet probléma is. Érdemes tehát átgondolni, ha lakásvásárlás előtt állunk, hogy milyen közegben képzeljük el az életünket az elkövetkező években.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére