Ezeket tedd az autóddal, ha extra hideg van!

frisss.hu Forrás: ripost.hu • 2016. január 23., szombat •
A hideg, fagyos idő az autónknak sem tesz jót. Van pár ötlet, ami minket is megkímél (a bosszúságoktól).
Ezeket tedd az autóddal, ha extra hideg van!

WD-40: mindig legyen nálad! Nagy segítség, ha befagyott a zár vagy a kocsi ajtaja. Érdemes a tömítéseket körbefújnod ezzel a kenőanyaggal, így elkerülheted a kellemetlen helyzeteket.

Gumiszőnyeg: a havas cipőkről, csizmákról nagy mennyiségű hó kerülhet az autódba. Ilyenkor egy jó gumiszőnyeg megvédi a kocsidat a hólé okozta korróziótól, valamint attól, hogy a nedvesség miatt folyamatos pára keletkezzen az utastérben. Idegesítő, amikor folyamatosan törölgetni kell belül az üveget. Ehhez még egy jó tanács: kend be belülről az ablakokat borotvahabbal! Olyan összetevőket tartalmaz, hogy megakadályozza a páraképződését.

Az ablaktörlők esetében egyszerű, de hatásos módszer, hogy az ablaktörlő lapátokat parkolásnál felemeled a szélvédőről! Így megkíméled az ablaktörlőt, hogy ráfagyjon az ablakra, majd eltörjön.

Macskaalom: ennek több hasznát is veheted a kocsiban. A jeges útfelületre, a kocsikerekek alá szórva tapadási felületet biztosít, segít megszabadulni a jég fogságából.

Viasz: az autód is megérdemel egy kis kozmetikát. A viasztól nemcsak csillog a karosszéria, hanem védi a kocsit a só maró hatásától. Emellett a jármű kevésbé jegesedik.

A szélvédőt le kell takarni! Senki sem szeret azért korábban felkelni, hogy levakarja róla a jeget. A legegyszerűbb, ha a kocsid ablakát parkolásnál egy takaróval vagy egy leselejtezett törölközővel lefeded. (A lefagyott szélvédő problémára korábban már ajánlottunk egy megoldást, itt olvashatod.)

Tarts egy pár zoknit a kesztyűtartódban! Síkos, jeges úton érdemes a cipőre húzni, így nem fogsz elcsúszni. 

Élesítsd a fényszórókat! Téli, ködös időben különösen fontos, hogy tökéletes legyen a világítás. Dörzsöld át a fényszórókat fogkrémmel egy puha rongy segítségével, majd öblítsd le langyos vízzel!

közösség

további frisss

lap tetejére