Ezeket a kajákat kerüld, ha nem akarsz egész éjjel forgolódni

frisss.hu - Fotó: rcnews.hu • 2017. április 12., szerda •
Rémálmaid vannak? Akkor lehet, hogy ez a baj...
Ezeket a kajákat kerüld, ha nem akarsz egész éjjel forgolódni

Nem véletlenül mondják, hogy nem szabad enni lefekvés előtt, ugyanis sok étel amellett, hogy hízlal, alvászavarokat, refluxot, vagy rémálmokat is okozhat. Összegyűjtöttük azokat a kajákat, amiket érdemes elkerülni az esti szunya előtt. 

Chips

Bármilyen nagy a kísértés, hogy filmnézés közben ropogtass, ezt a nasit a nap bármelyik percében tömöd, nagyon egészségtelen. Rengeteg nátrium-glutamátot tartalmaz, ami nem csak lehetetlenné teszi a normális pihenést, de rémálmokat is okozhat.

Csoki

Akármennyire letolnál pár kockát, ezt inkább kerüld el az esti időszakban. A csoki a rengeteg cukor mellett, koffeint is tartalmaz, ezért kábé olyan, mintha egy kis csésze kávéval dőlnél be az ágyba.

Fotó: vivani-schokolade.de

Paradicsom, uborka, saláta

És még bőven folytathatnánk a sort. Igen, akár azt is gondolhatnánk, hogy a zöldségekből bármikor, bármennyi egészséges, De nem az esti alvás előtt, ugyanis magas rosttartalmuk miatt nagyon lassan haladnak végig az emésztőrendszerünkön, ezzel pedig leterhelik, elvonják a testünk figyelmét az alvásról. A paradicsom pedig az egyik legrosszabb választás, ugyanis az reflux első számú indikátorai között szerepel.

Reggeli gabonapehely

Oké, ennek már a nevében is benne van a lényeg, de attól még előfordulhat, hogy este bűnöznél vele egy kicsit. De inkább ne tedd, mert ez arra való, hogy egy kemény szénhidrát lökettel be tudd indítani a napod. Este az ember szervezete nem tud vele mit kezdeni.

Fotó:.vanderlende.com

Sajt

A magasabb zsírtartalmú ételek jóval tovább maradnak a gyomorban – így a sajt is -, mint az egyéb átlagos mennyiségben tartalmazók. A fekvő helyzet pedig csak még jobban lassítja ezt a folyamatot. Ha sajtot majszolsz szunya előtt, akkor könnyen lehet gyomorégésed. De ha vállalod a kockázatot és mindenképp ilyesmire vágysz, akkor válassz keményebb fajtát, például parmezánt. 

közösség

további frisss

lap tetejére