Ezek a legmocskosabb helyek

frisss.hu • 2016. február 02., kedd •
Vannak olyan eszközök, amelyekhez többen nyúlnak, mint azt gondolnánk. Ezeknek a tárgyaknbk a takarításával senki nem foglalkozik.
Ezek a legmocskosabb helyek

Étlapok: naponta rengetegen megfogják, de nagyon kevés figyelmet fordítanak a tisztításukra. A Journal of Medical Virology című szaklapban megjelent egy tanulmány, amely szerint az influenzáért felelős vírusok akár 18 órát is képesek túlélni a kemény, száraz felületeken. A vendéglátóhelyek étlapjait több százan is megérinthetik naponta, ha csak egy ember beteg közülük, az máris fertőzést eredményezhet. 

Só- és borsszórók: az üvegeket és a fogpiszkálótartókat ritkán tisztítják, és a vendégek többsége érintkezik velük, az esetek nagy részénél kézmosás előtt. Ha nem vigyázunk kellően, akkor könnyen meghinthetjük ételeinket egy-egy baktériummal.

Szappanadagolók: a nyilvános mosdókat ugyan gyakran tisztítják, azonban ezt nem lehet elmondani például a szappanadagoló nyomógombokról. Ezeken sok lehet a mikroszkopikus székletmaradvány és a bélrendszerből származó baktérium. 

Bevásárlókocsik: egy amerikai kutatás szerint sok, betegséget okozó baktérium található a bevásárlókocsik kétharmadának tolókarján, több mint egy-egy nyilvános vécében. A teljes biztonság érdekében érdemes fertőtlenítő kendővel áttörölni a fogantyúkat, mielőtt vásárolnánk. 

Orvosi rendelők: a várókban található újságok, játékok hemzsegnek a kórokozóktól. Az emberek többsége ezekre a helyekre betegen látogat el, és sajnos nem mindenki mos kezet minden tüsszentés után. 

közösség

további frisss

lap tetejére