Ez lesz az új szombathelyi buszmenetrend

frisss.hu, vasivolan.hu • 2016. január 18., hétfő •
Február 1-jétől változnak a dolgok, elmondjuk, mely járatokat érinti.
Ez lesz az új szombathelyi buszmenetrend

Február 1-jén (hétfőn) üzemkezdettől új menetrend kerül bevezetésre Szombathelyen, amely 1, 1A, 1C, 1U, 6, 9, 12, 21, 22, 25, 29A autóbuszvonalakat érinti, a következőképpen. A pontos menetrend innen tölthető le, de a Vasi Volán ígéri, január végén nyomtatott formában is kikerül. 

Az 1, 1A és az eddigi 21 jelzésű autóbuszvonalak megszűnnek, helyettük új vonalak kerülnek bevezetésre, 12 jelzéssel a Vasútállomás – Bogát – Sport tér – Vasútállomás, valamint 21 jelzéssel a Vasútállomás – Sport tér – Bogát – Vasútállomás viszonylatokkal.

Az 1C jelzésű Vasútállomás – Herény vonalon módosított menetrenddel, változatlan útvonalon közlekednek a járatok.


Az 1U jelzésű Vasútállomás – Bogát vonalon a járatok a „Juhász Gyula utca” és az „Óperint üzletház” megállóhelyeket nem érintik, helyettük a „Centenáris híd” megállóhelyen állnak meg az autóbuszok, továbbá új járat indul tanítási napokon a vasútállomástól 12.30 és 16.45 órakor, illetve Bogát, szociális otthontól 17.15 órakor.


A 6-os jelzésű Újperint – Minerva lakópark vonalon a járatok szabad- és munkaszüneti napokon (szombaton, vasárnap és ünnepnapokon) rövidített útvonalon, ütemes menetrend szerint, az Újperint – Vasútállomás között átlagosan egyórás, az Újperint – Rendőrség között átlagosan kétórás követési idővel közlekednek.


A 9-es jelzésű Derkovits városrész – Joskar-Ola városrész vonalon munkanapokon (tanszüneti munkanapokat kivéve, hétfőtől péntekig) 6.00 – 7.30 és 13.00 – 17.00 óra között sűrűbben, 20 percenként indulnak az autóbuszjáratok. Továbbá szabad- és munkaszüneti napokon (szombaton, vasárnap és ünnepnapokon) a két végállomás indulási időpontjai felcserélésre kerülnek.


A 22-es jelzésű Vasútállomás – Kilátó út vonalon új járatok indulnak munkanapokon (hétfőtől péntekig) a vasútállomástól 10.15 és 11.55 órakor, míg a Kilátó úttól 8.35 és 10.35 órakor. A járatok az újonnan létesített „Múzeumfalu” megállóhelyehez is betérnek, továbbá megállnak a „Dr. István Lajos körút” megállóhelyen is.


A 25-ös jelzésű Vasútállomás – Aranypatak lakópark vonalon a járatok megállnak a „Nagy László utca” megállóhelyen is.


A 29A jelzésű Vasútállomás – Váci Mihály utca – Brenner Tóbiás körút – Vasútállomás vonalon a járatok betérnek a Joskar-Ola városrészre.

közösség

további frisss

lap tetejére