Ez a tökéletes barnaság titka

Szerző: JZS - Fotó: Youtube.com • 2017. július 29., szombat •
Pár tipp, amivel megőrizhető a tengerparti szín!
Ez a tökéletes barnaság titka

Ki ne vágyna tökéletes, napbarnított bőrre, különösen a nyár közepén?! És ki ne találkozott volna azzal a bosszantó ténnyel, hogy pár hét alatt kifakult. Most mondunk pár tippet, amivel megőrizhető a tengerparti szín!

1. Előkészítés

Az első és legfontosabb, hogy nyaralás előtt készítsük elő a bőrünket. A folyamatot érdemes pár héttel a nyaralás előtt megkezdeni. Néhány alkalom az infraszaunában elegendő ahhoz, hogy méregtelenítsük a bőrt, ezt pedig mindig bőrradírozás kövesse. Fontos! Peeling után 12 órán át nem szabad napra menni, mert a leégés garantált.

2. Alapozás

Szinte minden nyaralás azzal kezdődik, hogy már az első nap leégsz?! Itt a megoldás! A szakemberek véleménye ugyan még nem egységes ebben, de több bőrgyógyász elfogadja és a gyakorlat is azt mutatja, hogy a szolárium bizony sokat segíthet. Az itt élők nincsenek hozzászokva az erősebb, tengerparti napsugárzáshoz, a szolizás viszont lehetőséget ad a fokozatosságra. Kifejezetten világos bőrűek kezdhetik 3 perccel, amit minden második alkalommal, egy perccel növelhetnek. Betartva a 2-3 napos rendszerességet, míg el nem érik a 10 perces zsetont. A cél, hogy soha ne piruljanak le! Épp az előtt kell kiszállni a gépből. Ez azért is jó, mert nem hófehéren kell nekivágni a nyaralásnak.

Fotó: moringafields.co.za

3. Nem mindegy, mivel!

Rengeteg kozmetikum közül válogathatunk a drogériákban, ami a napozásban társunk lehet. Arról már többször írtunk, hogy mit jelent a faktor megjelölés a termékeken. De akad például karnitin és kakaóvaj tartalmú napolaj a barnulás ösztönzésére, sőt van olyan is, amely eleve önbarnítót vagy épp bronzosítót tartalmaz. Sőt, pár éve a strandok slágere volt a gyöngyház csillogást adó naptej. A mediterrán országokban élők viszont az olívaolajra, még délebbre a kókuszzsírra esküsznek.

4. Hidratálj!

Nem csak a hőség, hanem a bőröd védelme érdekében is hasznos, ha kellő mennyiségű folyadékot iszol. Vigyázat, az alkohol szárít, a kávé pedig vízhajtó, így ezeket célszerű kerülni! Ezenkívül léteznek napozás utáni testápolók is, ezek nyugtató panthenolt, valamint több vitamint tartalmaznak. Éjszakánként ez csodákra képes a másnapi napfürdőzés előtt!

Fotó: sheknows.com

5. Kopás

A nyaralás alatt kellően hidratált bőr jellemzően nem hámlik. Ha hazaérkezésünk után mégis ezzel szembesülünk, akkor kicsit érdemes rásegíteni. Tusfürdőnket keverjük egy kevés kávézaccal, amely gyengéden távolítja majd el az elhalt hámsejteket. Ezután is szigorúan kötelező a testápoló használata. Aki pedig biztosra akar menni, az 10-12 naponta néhány percet eltölt a szoláriumban, így a tengerparti barnaság akár őszig megőrizhető különösebb megerőltetés nélkül.

közösség

további frisss

lap tetejére