Európa-bajnokságra készül a Westside TSE

frisss.hu • 2016. május 03., kedd •
A csehországi versenyen való részvétel költségeinek fedezésére támogatói estet rendeznek.
Európa-bajnokságra készül a Westside TSE

A közel húsz éves szombathelyi Westside TSE két csapata is kivívta még márciusban az Európa-bajnokságon való részvétel lehetőségét. A május 26-29 között, Karlovy Varyban megrendezett kontinensviadalon várhatóan 10-12 ország hip-hop táncosai vesznek majd részt. Magyarországról a szombathelyiek mellett csak békéscsabai, győri és budapesti formációk indulnak a megmérettetésen. A kiutazás és ott tartózkodás költségeit mindenkinek saját magának kell fedeznie, ezért a Westside TSE egy nagyszabású támogatói estet szervez.

Május 6-án, pénteken este nyolc órától a Palace Dance Clubban várják a szórakozni vágyókat, akik úgy érzik, akármekkora mértékben is, de segíteni tudják a tehetséges fiatalokat az EB-re való kijutásban. A vendégek szórakoztatásáról a Westside táncosai mellett nyolc DJ gondoskodik majd. Összesen 22 szombathelyi táncos készül Csehországba, azaz összesen másfél millió forintot kell összegyűjteni. A megyei önkormányzaton és egy celldömölki egyesületen kívül a Deck Bistro&Bar, az Orange mobil, a Retro Jeans és a Palace Poker Klub is támogatja a táncosokat.

Az Európa Bajnokságon a Westside TSE megacrew és junior csapat kategóriában indul. A háromfordulós verseny középdöntőjébe 20, döntőjébe 10 csapat juthat be. Mint Vincze Csaba elnök elmondta, egy döntőbe jutással elégedett lenne, de ennél is fontosabb, hogy jól szerepeljenek a gyerekek, tudásuk maximumát tudják nyújtani a nemzetközi zsűri előtt. A felkészülés ugyanúgy, teljes bedobással zajlik, mint a rendszeres szombathelyi fellépéseik előtt, annyi csak a különbség, hogy a koreográfiát már többször táncolták, tehát rutint szereztek a bemutatásukban.

közösség

további frisss

lap tetejére