Erre figyelj, hogy tökéletes legyen a családi nyaralás

frisss, Spirit Hotel • 2019. június 05., szerda •
A szünidő közeledtével egyre több család tervezi már a közös nyaralást, amely az örömteli élmények és felhőtlen kikapcsolódás időszaka. Ezek a kalandok persze akkor igazán jók, ha az egész família együtt éli át őket, és a közös pillanatok egész évben elkísérik a családot, akkor is, amikor a meleg hónapok már csak szép emlékek. Az alábbiakban a sárvári Spirit Hotel animátora mutat néhány szempontot: mire figyelj, hogy tökéletes legyen a családi nyaralás.
Erre figyelj, hogy tökéletes legyen a családi nyaralás

Tervezzetek közösen

Vond be az egész családot a tervezésbe, beszéljétek meg, hova mentek, mi mindent fogtok csinálni! Jó módszer, ha elsőként mindenki összeírja, mire vágyik a nyaralás alatt, aztán egy asztalhoz ülve egyeztessétek az igényeket. Gondoljátok át, mi az, ami belefér, hol kell kompromisszumokat kötni, aztán véglegesítsétek a tervet. Így mindenki sajátjának érezheti majd a nyaralást!

Programok mindenkinek

Már a tervezéskor látni fogjátok, hogy érdemes olyan helyet választani, ahol sokféle programlehetőség közül lehet választani, és az energiabomba gyerkőc éppúgy megtalálja a neki való időtöltést, mint az elvonulásra vágyó kamasz. A Spirit Hotel animátora szerint az akadálypálya verseny és a vízitorna vezetik a képzeletbeli toplistát, de a kifejezetten kisebbeknek szóló spa programokat is imádják a gyerekek. Fontos ugyanakkor, hogy figyeljetek a felnőttek igényeire is. Jól jöhet, ha vannak csendes helyek, ahol kikapcsolhatunk: a medencék mellett található baldachinos ágyak például tökéletesek arra, hogy rajtuk heverészve belefeledkezz egy könyvbe, vagy relaxálj egy kicsit. Az pedig külön előny, ha mindeközben az egész család egészségére is odafigyelnek – például olyan programokkal, amelyek célja, hogy a fiatalabbakat is bevezessék a wellness világába, és egészségtudatosságra neveljék őket.

Válasszatok időjárásbiztos megoldást

Kevés dolog tudja jobban elrontani a nyaralást, mint egy rosszkor érkező hidegfront vagy esős hét, amikor kénytelenek vagyunk visszapakolni a bőröndbe a fürdőruhákat és a naptejet. Biztos előfordult már, hogy az égiek nem voltak kegyesek hozzátok, és naphosszat csak egymást érték a zivatarok, ti pedig a négy fal közé szorultatok. Hogy ezt elkerüld, ajánlatos már az üdülés tervezésekor is figyelembe venni, hogy a nyári időjárás olykor bizony kiszámíthatatlan, és olyan úti célt választani, ahol nem jelent gondot az sem, ha éppen rossz az idő. Életmentőek tudnak lenni ilyenkor a belső medencék és a házon belüli programok. Így még az sem fogja kedveteket szegni, ha egész nap esik!

Kezeld rugalmasan a szabályokat

Ha vannak is évközben kialakított szabályok, javasoljuk, hogy ilyenkor legyél engedékenyebb. Legyen a nyaralás egy olyan különleges „időzóna”, amelyikben nem minden olyan merev, mint a hétköznapokban. Engedjétek el magatokat, és a gyerkőcöknek is legyen lehetőségük különleges dolgokat kipróbálni. Ehhez persze olyan helyet érdemes választani, ahol sokféle programot kínálnak, van külön játszóház, és gyermek-csalogató aktivitások, például bowling parti, gyurmázás és egyéb kreatív foglalkozások. Ezek nemcsak a fiatalok testi, hanem szellemi energiáit is kellőképpen lekötik majd, ami nyaraláskor sem utolsó szempont. Ha pedig neked éppen egy kozmetikai kezeléshez vagy hűsítő nyári masszázshoz van kedved, akkor lepd meg magad vele, mert megérdemled!

Használjátok ki a közösen töltött időt

Nagyszerű persze, ha fantasztikus programokat szervezel a gyerekednek a nyaralás alatt, de ne felejtsd el, hogy ez az évnek az egyik olyan időszaka, amikor végre együtt a család. Ezért mindenképpen szakíts időt arra is, hogy legyenek olyan élmények, amelyekben együtt vesztek részt. A lehetőségek itt is sokfélék: a Spirit Hotel animátora szerint a KIDS’ SPA apa-fia programjai közül a kalandpark, állatsimogató és a huszárképző a sláger, az anya-lánya lehetőségek közül pedig a páros kozmetikai kezeléseket imádják a legjobban. Az ilyen közösen eltöltött idő nagyszerűen összehozza a családokat, és a jól szervezett, közös nyaralás a harmonikus, kiegyensúlyozott családi élethez is hozzájárul.

közösség

további frisss

lap tetejére