Erős emberek, lengősúlyok és kamionabroncsok

Szita Róbert • 2017. április 11., kedd •
Gadó András, a Galaxy-Orange mobil sportolója hatodik helyen végzett Mosonmagyaróváron, a Herkules erősember verseny nyugat-magyarországi selejtezőjén.
Erős emberek, lengősúlyok és kamionabroncsok

Az eredetileg tervezett öt versenyszámból csak négyet rendeztek meg, mert az egyik versenyszám helyszínén a talaj nem felelt meg az előírásoknak, tele volt apró kavicsokkal és noha 3 versenyző teljesítette a próbát, utána leállították ezt a számot. Nem tartom szerencsésnek, hogy kimaradt ez a versenyszám, melynek a lényege az volt, hogy egy traktorgumit kellett elhúzni láncon a betonon. Induláskor ez a próba is része volt a versenynek, ráadásul e helyett a szervezők más, hasonló próbát is beiktathattak volna. Még inkább aggályos a dolog azért, mert mindez a 3.versenyszám után lett kihirdetve. Azt gondolom, hogy ezt az elején kellett volna tisztázni es nem akkor, amikor igen is nagy tétje lett volna annak az utolsó számnak is – számolt be a vasárnap délutáni versenyről honlapunknak Gadó András, aki a verseny előtt szoros versenyre számított.

Az előzetes számításaim beváltak, nagyon szoros verseny volt. Az erő mellett nagyon sok múlt a technikai felkészültségen is. A lengősúlyok cipelésében az 5-6. helyen végeztem, egy kézzel 55 kg-os súlyt 9 alkalommal nyomtam a fejem fölé. A súlypakolásnál 95 kg-os kamion kerékabroncsot emeltem át 2 méter 10 centiméter feletti állványon, itt 8 ismétléssel többszörös holtverseny alakult ki - tette hozzá Gadó András.

A szombathelyi erősember súlypakolásban és az elmaradt versenyszámban számított arra, hogy mindenkinél ügyesebb, erősebb és gyorsabb lesz. Sajnos nem így lett, ugyanakkor több résztvevő szerint is erősen befolyásolta a verseny végkimenetelét az elmaradt versenyszám.

Gadó András azért sem örült a versenyen elért hatodik helyezésének, mert ezen a tétversenyen a 2-5. helyen kellett volna végeznie ahhoz, hogy a nyugat-magyarországi versennyel pótvizsgázhasson a döntőbe kerülésért, de sajnos ez sem sikerült.

A nyugat-magyarországi selejtezőt egyébként Hegedűs Ádám tatabányai versenyző nyerte meg, ezzel egyenes ágon kvalifikálta magát a május 7-i döntőbe. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére