Érezd Itáliát és a hagyományos magyar ízeket a Pizza Italiában!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke, Pizza Italia Facebook • 2015. december 22., kedd •
Itt tényleg számít, mit eszel.
Érezd Itáliát és a hagyományos magyar ízeket a Pizza Italiában!

Ha nem tudsz választani az olasz és a magyar konyha finomságai között, akkor mutatunk egy olyan helyet Szombathelyen, ahol nem is kell! A Pizza Italia Szombathely egy igazi tradicionális kisvendéglője, ahol minden oda-vissza nézve a piros, fehér, zöld trikolorról szól.

A hely tökéletesen ötvözi a magyar életérzést és a mediterrán hangulatot. A hidegebb évszakokban még a nyáron nagyon kedvelt teraszt is felfűtik. A vendéglőhöz borozó is tartozik, ahol folyó és palackozott, minőségi magyar és olasz borok közül választhatsz. De ha szereted például az eperbort, a grappát, az aperolt vagy limoncellót akkor látogass el a Szőlőskerti sétány 11-be.

A napi és heti menük mellett kérhetsz rántott szeletet, bikatöke vagy vörösboros marhapörköltet dödöllével, szalontüdőt zsemlegombóccal, böllérmájat, töltött káposztát, halászlét vagy kemencés csülköt Pékné módra. Hiszen a magyar konyhát ki ne szeretné? Gondolj csak egy jó cigánypecsenyére kakastaréjjal és hagymás tört burgonyával vagy már lassan feledésbe merült Csáky rostélyosra!

A hagyományos magyaros ízek mellett, pompásan megférnek az ínycsiklandó olaszos ételek is az étlap gazdag választékában. Ennél egy ízletes bolognai spagettit, canelloni carnét, tagliattellét vagy vékony tésztájú pizzát?

A parmezán a világ leghíresebb, legkeményebb sajtja. Az Emilia Romagna nevű tartomány Parma városából való. Kétféle parmezánt különböztetünk meg: Parmigiano reggiano-t, illetve Grana Padano- t. Csak a Parma környékén készült sajt jogosult a "Parmigiano reggiano" név viselésére. Olaszországban minden vendéglői asztalon meg- található a reszelt parmezán. Íze nagyon markáns, így keveset kell belőle használni. Állaga kőkemény, melyet külön erre a célra készült reszelővel reszelnek. A parmezánt évekig érlelik (minimum két évig), amely aztán az árán is meglátszik. Utána viszont sok évig, egyesek szerint akár 20 évig is eláll. Minél idősebb, annál erélyesebb, markánsabb az íze. A híres olasz tésztákat parmezánnal szórják meg, fel- használják pastához, ételek megszórására, ízesítésére.

 

Itt figyelnek a minőségre, utóbbit fatüzelésű kemencében sütik ropogósra, paradicsomos vagy tejfölös alappal, változatos összeállítású feltéttel. Az olasz konyha az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. Az ételek a mediterrán nyarakat, a napfényt és a jó kedvet idézik fel, bizonyára ezért is olyan népes az olasz ízek kedvelőinek száma. A Pizza Italiában tényleg számít, mit eszel!

A bazsalikom az olasz konyha kiemelkedő fontosságú zöldfűszere, számtalan tésztás, zöldséges és húsos étel ízesítésére használják az olasz háziasszonyok. Kellemes aromás ízt ad az ételeknek. Kiválóan termeszthető kiskertekben, szereti a magyar éghajlatot is. Amellett, hogy finom, az egészségre is számos jótékony hatást gyakorol, többek között jó görcsoldó, gyulladáscsökkentő és szélhajtó.

 

A Pizza Italiában vállalják családi vagy céges rendezvények leszervezését. Az éttermi részen és a borozóban negyven- negyven fő, a teraszon hatvan fő fér el kényelmesen. A házhozszállításhoz és asztalfoglaláshoz a 06 94/ 394-100-as vagy a +36 70 263 29 63-as telefonszámot kell tárcsázni. A Pizza Italia kutyabarát hely, szeretettel várja kutyás vendégeit is!

Pizza Italia elérhetőség:

9700, Szombathely, Szőlőskerti sétány 11.

Telefon: 06 94/ 394-100 vagy +36 70 263 29 63

Email: info@pizzaitaliaszombathely.hu

Nyitva tartás:

Étterem nyitvatartás: 
H- P: 10.00 - 23.00
P-Sz: 10.00 - 01.00
V: 10.00 - 23.00

Kiszállítási nyitvatartás:

H-P: 10.00 - 23.00
P: 10.00 - 01.00
Sz: 10.00 - 01.00
V: 10.00 - 23.00

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére