Tanakajd: új közösségi tér az összefogás erejéből

szróbert • 2014. június 01., vasárnap •
Az erős hit és a ragaszkodás kellett ahhoz, hogy Tanakajdon létrejöjjön az új közösségi tér - emelte ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a tanakajdi templomtér avatóünnepségén mondott köszöntőjében. A június elsejei eseményen a frisss.hu megtudta, hogy a Darányi Ignác terv keretében, az Európai Unió és Magyarország kormánya által nyújtott ötmillió forintos támogatásból és az összefogás erejéből újult meg a közösségi tér.
Tanakajd: új közösségi tér az összefogás erejéből

Ünnepi szentmisével vette kezdetét az a vasárnapi ünnepség, melyet Tanakajdon rendeztek. Kiss Zsanett polgármester - a térség országgyűlési képviselője és a szomszédos települések polgármesterei jelenlétében - elmondta, hogy a mai nap az ünneplésről, a helyi lakosságról és a lelkünkről szól.
Széppé varázsolódott a falu központja, és már szükség is volt rá, hiszen ez a tér ezt követően emléket állít az egykori temetőnek és egy új közösségi térként működhet. Ezt a projektet az összefogás jellemezte, hiszen az itt élők nem egymástól várták a megoldást, hanem a közösség együtt teremtette meg a teret - tette hozzá a község polgármestere. 

Látva a beruházást és a fogadtatást, biztos vagyok benne, hogy szeretetből született ez a közösségi tér - emelte ki beszéde elejénV. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Az otthon nemcsak a ház, amelyben lakunk, hanem sokkal több, sokkal tágabb annál. Az otthon a közösség és a település, ahol élünk, ahol lakunk. Az élhető, szerethető településhez szükséges a templom, a közösség, a hivatal, az emberbarát ügyintézés, de kellenek hozzá azok a helyek is, ahol a közösség találkozhat, elmélkedhet. És ezért szükségesek azok a pályázatok és azok a pályázók, amelyek, akik mindezt elérhetővé teszik, megteremtik - fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.

Ezt követően a Rozmaring Asszonykórus műsora következett, majd a helyi atya megáldotta a templomteret, aztán az államtitkár, a polgármester és az alpolgármester átvágva szalagot, felavatták a templomteret. 
Az ünnepség végén Kiss Zsanett tanakajdi polgármester bejelentette azt a kezdeményezést, miszerint ezután minden gyermeknap táján annyi fát ültetnek el, amennyi tanakajdi kisgyermek született egy év alatt. Ezt követően a templom mögött - a helyi 14 év alatti gyermekek neveivel ellátott - születés fáját, valamint a tavaly óta Tanakajdra született négy kicsi tiszteletére facsemetét ültettek.  

közösség

további frisss

lap tetejére