Ennyire kreatívan még nem használták újra a narancsos rekeszeket

Frisss.hu/inhabitat.com - Fotó: Studio NOWA • 2017. január 30., hétfő •
Ha dizájn, akkor Olaszország.
Ennyire kreatívan még nem használták újra a narancsos rekeszeket

Talán még sohasem hasznosítottak újra ennyire kreatívan narancsos ládákat, mint ahogy azt a Studio NOWA tette. Több száz rekeszt tettek két "kézműves" fészer elé, amikben most egy rehabilitációs központ kapott helyet, ahol fogyatékkal élőket kezelnek. A végeredmény pedig a pixeles textúra a homlokzaton, ami már messziről vonzza a tekinteteket.

Ez a Protiro projekt, amit a Concetta D'Alessandro Alapítvány terveztetett és építtetett. Ez a non-profit szervezet fogyatékos embereket kezel és rehabilitál, az építészek pedig egy többfunkciós épületet hoztak létre, amit a világ egyik legegyszerűbb dolgával tettek egészen egyedivé.

A vendégház a földszinten kapott helyet az épületben, míg az első emeleten a boltíves tető alatt egy nagy tér lett kialakítva a csoportos tevékenységeknek. A szolgáltatási területek a bejárat mellett kaptak helyet, egy új lift is bekerült az épületbe, de természetesen lépcsőházat is építettek.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére