Elment a saját temetésére, senki sem tudta, hogy nem balesetben „hunyt el”

frisss.hu, washingtonpost.com, abc.net.au, bbc.com • 2016. február 07., vasárnap •
A férje bérelte fel a gyilkosokat, akik megkegyelmeztek neki.
Elment a saját temetésére, senki sem tudta, hogy nem balesetben „hunyt el”

Nem hétköznapi történet részesévé vált a kongói származású, Ausztráliában élő Noela Rukundo. Férjével, Balenga Kalala-val Burundiba utaztak Noela mostohaanyjának temetésére. A szertartás után a férj rábeszélésére az asszony mit sem sejtve sétálni indult, hogy kiszellőztesse fejét, ám pár méterre a hoteltől egy férfi odalépett hozzá, fegyvert fogott rá és azt mondta: „Ne merj sikítani, mert azonnal véged! Lehet, hogy engem elkapnak, de addigra te már halott leszel!”

Noela így engedelmeskedett az emberrablónak, beszállt egy autóba, ahol bekötötték a szemét, majd félórás utat követően egy épületben egy székhez kötözték. Ekkor jött a fordulat, ugyanis az emberrablói elmondták Noelanak, hogy a férje bérelte fel őket, hogy  öljék meg. Mivel az asszony ezt nem akarta elhinni, felhívták előtte Kalala „urat”, aki a telefonban is megerősítette, hogy „Öljétek meg!”

Balenga Kalala, a férj

Noela egyetlen szerencséje az volt, hogy az emberrablók ismerték a bátyját és egyáltalán nem akarták megölni, csak a férj által felajánlott 7.000 dollárra fájt a foguk. Végülis úgy döntöttek, hogy nem bántják Noelát és két nap múlva kitették egy út mellett egy mobiltelefonnal, benne a férjével történt beszélgetések felvételével, valamint a 7.000 dollárról szóló utalás bizonylatával.

A nő a belga és a kenyai hatóságokhoz fordult, de hazaérkezését titokban tartotta. Otthon mindenhonnan azt hallotta, férje milyen megtörten beszél egy afrikai balesetről, amiben ő életét vesztette… Végül egy lelkipásztort keresett fel, aki vállalta, hogy megleckézteti a férjét. Felkereste és rábeszélte, hogy annak ellenére, hogy nincs meg a holttest, tartsanak búcsú szertartást és temetést is.

Az esküvő - itt még minden rendben volt

Erre a szertartásra persze elment Noela is, de az utca túloldaláról várta meg, amíg a férje kilép az ajtón. Ekkor odament hozzá és a következőt mondta:

 „Meglepetés! Még élek!”

A férj sokkot kapott, először még meg is érintette az asszonyt, hogy valóban ott van-e valaki, vagy csak álmodik. Aztán egyből bocsánatot kért, mindent megbánt, de ez már késő volt, a rendőrség elfogta. Jelenleg Melbourne-ben folyik a tárgyalása, mint kiderült azt hitte, az asszony megcsalja őt, ezért akarta megöletni. Egyébként összesen nyolc gyereket neveltek, három közöset, öt Noela előző házasságából valót.

Epilóus: Noela megpróbáltatásainak koránt sincs még vége, ugyanis rengeteg fenyegetést kap a városban élő kongói közösség tagjaitól, amiért fel merte jelenteni férjét…

Modern világ: A férj Facebook oldala

közösség

további frisss

lap tetejére