A piros lámpa kialudt: E-kart, száguldás...szerelem!

szróbert-hcsaba • 2015. január 18., vasárnap •
Egy szabadtéri gokartozás élménye adta az alapötletét, hogy Szombathelyen, a Külső Rumi út 14. szám alatt megnyíljon Magyarország második elektromos fedett gokartpályája. Fiammal kipróbáltuk és bizton állíthatjuk, hogy a villanymotorral és lítium akkukkal szerelt e-kartok nyújtotta élmény fantasztikus. Igaz, hogy nem éreztünk benzingőzt, ám miután kialudt a piros lámpa, a környezetbarát száguldás és a versenyautónyi teljesítmény lenyűgözött bennünket. A vezetés és a száguldás szerelmeseit december közepe óta várja a fedett sportlétesítmény és a kedves tulajdonos-házaspár. Keresse fel és gyermekével együtt próbálja ki Ön is!
A piros lámpa kialudt: E-kart, száguldás...szerelem!

A szombathelyi pályáról és az elektromos gokartozásról készült kisfilm IDE kattintva tekinthető meg!

A szombathelyi E-Kart Ring hazánk második tisztán elektromos hajtású járművekre épülő sportlétesítménye szabadidő keretében hirdeti és népszerűsíti a környezetbarát hajtású járművek előnyeit, megismerteti azok sajátosságait - mondja el beszélgetésünk elején Smuk László, a Junior Gokart Sportegyesület elnöke, aki ,,civilben" amatőr rally versenyzőként szerzett ismertséget. 

Egy szabadtéri gokartozás élménye adta az alapötletet. Először benzines típusban gondolkodtunk, aztán egykori versenyzőtársamról, Willisits Vilmosról megtudtam, hogy elektromos gokartokat épít, Győrújbaráton. Az ismeretségből együttműködés, aztán megvalósítás lett - folytatja Smuk László, akitől azt is megtudtuk, hogy főleg a gyermekek és serdülők számára kilalakított pálya karácsony előtt, december 15-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. 

Az eddigi tapasztalatok vegyesek, hiszen nem sikerült még mindenkihez eljuttatni az információt, aki viszont már rátalált, az visszajár és szereti az e-kartos száguldást - teszi hozzá a feleség, aki abban is bízik, hogy az érdeklődés miatt hamarosan kinövik a jelenlegi területet és akkor következhet a fejlesztés, a felnőtt gokartok és a házi versenyek szervezése. 

A szombathelyi fedett létesítmény a vezetés és a sebesség élményét, a környezetbarát, villamos hajtású járművek teljesítménye nyújtotta hatást, biztonságos körülmények közt megtapasztalni vágyóknak nyújt kiváló lehetőséget. Az E-Kart Ring mindezt az Ekart Kft. saját fejlesztésű és gyártású, tisztán villamos hajtású go-kartok által nyújtja, a gyermekek számára kialakított pályán, ahol 1 darab felnőtt go-kart is kipróbálható. 

A pálya a közönségre figyelemmel kialakított nyitvatartással keddtől péntekig 14-22 óráig, míg szombaton és vasárnap 10-22 óráig várja az időseket, fiatalokat, felnőtteket és a családokat. 

Minden egyéb, kiegészítő információ megtalálható ITT. Most már mindent tudunk, a piros lámpa kialudt, START!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére