Elektromobilitás: villanyverda 500 km hatótáv felett?!

SzR-everda.hu • 2015. július 04., szombat •
Hát ha ez igaz…akkor lassan vége a hagyományos autók jövőjének. Szerintem sokkal hamarabb elterjedhetnek az elektromos autók, mint azt korábban gondolhattuk volna.
Elektromobilitás: villanyverda 500 km hatótáv felett?!

Az egyik német internetes villanyautós hírportál szerint a Nissan-főnök Carlos Ghosn a múlt héten egy zárt befektetői konferencián arról beszélt, hogy egy új akkumulátorral megoldották a hatótáv-problémát. Erre állítólag egy rövid videót is készítettek, amely már villámként terjed a neten szakmai körökben.

A képen egy közönséges Leaf látható, de 544 km hatótávval. Hogy a kép valódi-e vagy manipulált, nem lehet tudni, de állítólag Ghosn ezen a bizonyos konferencián be is gurította a kérdéses kocsit, amely 417 km-t mutatott és egy hosszabb tesztelés után is 200 feletti szám volt a kijelzőn. Ha csak annyi igaz, hogy ez a nyilván kísérleti Leaf 400 km-t elmegy egy töltéssel, akkor már az is hátborzongató.

A videón egyébként egy tengerentúli rendszámú, jobbvolános Leaf 2 LS kivitel (idehaza: Acenta) látható. Ha igaz a szivárogtatás, akkor Ghosn csapata a jelenlegi akku helyére passzírozta be az új, valószínűleg 60 kWh körüli kapacitású cuccot. Ez legalább megkétszerezett energiasűrűséget jelent, ami azért ma már nem lehetetlen.

Izgatottan várjuk a híreket, a megerősítést vagy a cáfolatot. 

További információk IDE kattintva érhetőek el. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére