Eldőlt: Sopronban lesz ,,otthon” a Haladás

SzR - Fotók: kisalfold.hu, legifotok.hu • 2015. szeptember 30., szerda •
Sopronban rendezheti meg tavaszi hazai bajnoki mérkőzéseit a Haladás NB I-es labdarúgócsapata.
Eldőlt: Sopronban lesz ,,otthon” a Haladás

A szombathelyi klub vezetősége, Illés Béla többségi tulajdonos és Tóth Miklós, a Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója a leghűségesebb városban találkozott a helyi önkormányzat képviselőjével, Csiszár Ákossal, valamint a Soproni VSE részéről Pötzl Róberttel.

Eredményes kapcsolat, elvi megállapodás

Nem újdonság, hogy a Haladás és a Soproni VSE között szoros a kapcsolat, a mostani szezon kezdete óta a szombathelyiek utánpótlás-játékosai a soproniak NB II-es csapatában szerezhetik meg az élvonalbeli szerepléshez szükséges rutinjukat.
A felek között elvi megállapodás született az 5500 férőhelyes Káposztás utcai pálya használatáról. A részleteket a későbbiekben szerződésben rögzítik – olvasható a haladas.hu weboldalon.

Tavaszi meccsek Sopronban

Mint ismeretes a jövő év elején elkezdődnek a Rohonci úti Haladás Sportkomplexum építési munkálatai. A 9,6 milliárd forintos állami költségvetésből készülő új létesítményt várhatóan 2017-ben veheti birtokba a Haladás VSE. 
Tavasszal a Diósgyőrt, az Újpestet, a Békéscsabát, a Vasast, a Debrecent, és a Fradit fogadhatja a soproni stadionban a Haladás. Honlapunk arról értesült, hogy a tavaszi edzéseket továbbra is Szombathelyen tartják a zöld-fehérek, ezek helyszíne nagy valószínűséggel az Illés Akadémián lesz.

A soproni stadion

A kisalfold.hu értesülései szerint az elmúlt napokban mind a lelátó befedésével, mind a pályakorszerűsítéssel megbízott kivitelező felvonult a soproni városi stadionban és megkezdődött a kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően közel félmilliárd forintból megújuló sportlétesítmény fejlesztése.
A tervek szerint lefedik a keleti oldalon meglévő háromezer fős nyitott lelátót, ami az első sorig fedve lesz. A pályakorszerűsítés részeként pedig alagcsövezik a centerpályát és kialakítják az automata öntözéshez szükséges rendszert.

A létesítmény technológiai megoldásai a projektnek köszönhetően kielégítik majd az NB I-es mérkőzések követelményszintjét és lehetőséget adhatnak egy későbbi nézőtérbővítés során UEFA-mérkőzés megrendezésére is.

A munkálatok várható befejezési ideje a centerpálya rekonstrukció esetében 2016. augusztus vége, a lelátólefedésnél pedig a 2015-ös év vége – írja a kisalfold.hu.

 

közösség

további frisss

lap tetejére