Éjjel, nappal szolgálatban

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. december 31., csütörtök •
Szolgálatban lévő közterület-felügyelőket és mentőket látogatott meg az év utolsó napján a polgármester.
Éjjel, nappal szolgálatban

Puskás Tivadar először Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeleténél szolgálatot ellátó munkatársakkal beszélgetett, majd a házigazda, Varsányi Péter igazgató azt hangsúlyozta, hogy az általa vezetett szervezet eredményesen teljesítette a város által 2015-re megfogalmazott feladatokat.

Szilveszterkor is a nap 24 órájában, 12 órás váltásban szolgáljuk a város lakóit - tette hozzá az igazgató.

A polgármester már az újévet köszöntő beszédére készült, amikor a 2015-ös évet értékelte és röviden a jövőbe is tekintett. Puskás Tivadar kiemelte, hogy a megyeszékhely lakói törvénytisztelő állampolgárok, így Szombathely ma már az egyik legbiztonságosabb település az országban.


A város és a térség fejlődik, a 2015-ös esztendő ,,az építkezés éve” volt, hiszen a négysávos M86-os út építése, a gépészmérnök-képzés beindítása, a helyi gazdaság fejlődése mind-mind a sikereket igazolja – fűzte hozzá a polgármester, majd azt is elmondta, hogy 2016 Szent Márton éve lesz, a város pedig mindent megtesz az 1700 évvel ezelőtt született Márton méltó megünneplése érdekében.  

Az Országos Mentőszolgálat szombathelyi mentőállomásánál a szolgálatban lévők fogadták a korábbi kollégát, ma már polgármestert, majd beavatták a mentésirányításra vonatkozó legfrissebb szolgálati ismeretekbe is Puskás Tivadart.  

A helyszínen Köcse Tamás vezető mentőtiszt honlapunknak elmondta, hogy elvileg semmiben nem tér el az év utolsó napjának szolgálati rendje. Hozzátette: valamennyi mentőegység szolgálatban lesz, és azon lesznek, hogy minden hívásnak eleget tegyenek.

A polgármester megtekintette a mentésirányítás munkáját is, majd mindenkinek nyugodt szolgálatot és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánt.    

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére