Egymilliárd forintos ipari park-fejlesztés Szombathelyen

frisss.hu • 2016. április 19., kedd •
A beruházás az északi és a Sárdi-Ér utcai iparterületet is érinti.
Egymilliárd forintos ipari park-fejlesztés Szombathelyen

Az északi ipari park érintett területe

Egy város fejlődéséhez elengedhetetlen gazdaságának fejlesztése - hangoztatta Puskás Tivadar polgármester a Frisss.hu-nak adott interjújában. Szerencsére Szombathelyen látványos fejlődés indult meg 2010-ben, ugyanis a következő öt év alatt az iparűzési adó mintegy 75 százalékkal emelkedett. Ez országosan is egy kiemelkedő érték - emelte ki a polgármester.

A törvényhozók nyilvánvaló célja, hogy az európai uniós források segítségével továbbra is elősegítsék a gazdaság fejlődését. Ennek egyik alapvető eleme az ipari parkok kialakítása, fejlesztése. Szombathely két ipari parkja, az úgynevezett északi, illetve a Sárdi-Ér utcai ipari park infrastrukturális beruházásához 500-500 millió forint pályázati forrást felhasználását tervezzük - természetesen sikeres elbírálás esetén. 

Szakály Szabolcstól, az önkormányzat városfejlesztési kabinet osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a tervezett északi ipari park a Söptei út külsőtől észak-nyugatra, a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézettel szemben található. A tejes terület érintett, mintegy 40-50 hektár nagyságú része az önkormányzat tulajdonában van. A tervezett beruházás magába foglalja az oda vezető út és az iparterületen belüli teljes úthálózat kialakítását, valamint a közművek telepítését. A várhatóan 3 éves projekt végén konkrét telephelyek várják majd az érkező cégeket.

A Sárdi-Ér utcai ipari park a körgyűrű és a 87-es út kereszteződésétől észak-nyugatra található. A Szova Zrt. tulajdonában álló terület mintegy 14 hektár nagyságú. A cél hasonlóan az északi ipari parkhoz,hogy a Szombathelyen letelepedni vágyó cégeket összközműves, teljes infrastruktúrával rendelkező telephelyek várják majd.

A Sárdi-Ér utcai leendő ipari park

A két ipari park kialakításával kapcsolatos döntéseket egy későbbi közgyűlés tárgyalja majd. A pályázat beadási határideje június 20. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére