Egyenlőre nem tér vissza a tavasz

frisss.hu • 2016. április 26., kedd •
Jövő hét végéig marad a változékony, szeles, csapadékos idő.
Egyenlőre nem tér vissza a tavasz

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője a Frisss.hu-nak elmondta, hogy a napok óta tartó szeles, csapadékos, az évszakhoz képest hideg időjárás május első hetében is jellemző lesz térségünkre. Kedd éjszaka például fagyott is, ami nagyon ritka április végén.

Szerdán egy Dánia felől érkező ciklon hatására ismét esőre kell számítanunk, de akár zápor, zivatar is kialakulhat. Az északi szél megélénkül és bár a felhősödés hatására éjszakai fagy nem valószínű, a nappali csúcshőmérséklet 7-8 fok körül várható. A nyirkos, szeles időjárás miatt hőérzetünk még ennél is alacsonyabb érzetet kelt majd.

Csütörtökön egy kicsit jobb időre van kilátás, a ciklon elvonultával ismét kisüt a nap, de pénteken újabb, mediterrán ciklon éri el térségünket, azaz ismét csapadékra kell számítanunk.

Hét végén jellemzően napos, szeles idő várható, 10-15 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel. A megélénkülő szél viharos lökésekkel is járhat, esetleg egy-két milliméter csapadék is hullhat.

Jövő héten nem számíthatunk jelentős változásra, az időjárási programok továbbra is változékony, szeles időt jósolnak. Egyelőre május 4-5-ig lehet viszonylag nagy biztonsággal prognosztizálni a várható időjárást, addig biztosan marad a jelenlegi, az évszakhoz képest hideg idő.

Április elején több napon keresztül mérhettünk akár 25 fok körüli csúcshőmérsékleteket is, a hasonló, meleg idő visszatérésére legelőbb jövő hét végén és az azt követő héten van kilátás.

közösség

további frisss

lap tetejére