Egyéni és váltó: országos bajnoki címért futottak Szombathelyen

Szita Róbert - Bodorkós Máté • 2016. szeptember 25., vasárnap •
Harmadszor rendeztek futófesztivált városunkban. A sportolók Szent Márton kiflit (is) kaptak.
Egyéni és váltó: országos bajnoki címért futottak Szombathelyen

A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából nagyszabású futóversenyt rendezett vasárnap délután a Szombathelyi Egyetemi SE. A bajnokság díszvendége Földingné Nagy Judit, a női maratonfutás hazai rekordere volt, de feltűnt Kálovics Anikó négyszeres olimpikon, a fél maratoni táv magyar csúcstartója is, ő egyébként kerékpárral vezette fel a 10 km-t futók mezőnyét. 

Pár perccel 13 óra előtt az amatőrök fél maratoni távjával kezdődött a program, erre mintegy hetvenen neveztek és jól felismerhető sárga rajtszámmal vágtak neki a több mint 21 km-es útnak. 

A mezőny a Károlyi Gáspár tértől kifutott a Vadász vendéglőig, majd a Pásztor csárdánál megfordulva, 3 kör után tért vissza célba. 

Magyarország 10 km-es futóbajnoksága utánuk 5 perccel rajtolt. Az igazolt versenyzők számára kiírt bajnokság Híres László mesteredző emléke előtt tisztelgett. 

Ebben a versenyszámban a nők versenyét Kácser Zita nyerte, aki rögtön a célba érkezés után nyilatkozott hírportálunknak.
A 34-35 perces idővel teljesen elégedett vagyok, kiválóak voltak a körülmények, talán a szél zavart egy kicsit, de csak azért, mert javarészt egyedül futottam – mondta el a győztes.   

Ezután a csapatváltóverseny rajtolt el, itt három tízfős – a szombathelyi atlétikai utánpótlás-csoportokból összeállított – váltók indultak és Szent Márton tiszteletére 1700 métert futottak. 

És még csak ezután jött a java, 14 óra 10 perckor elstartolt az amatőr 10 km, a 4x1 körös váltó és a 2500 méter mezőnye is. Itt indultak a legtöbben, hiszen az egyéniben nevezettek mellett 48 váltó is nominált a versenyekre.

A III. Futófesztivált a Szent Márton Programsorozat keretében a megyei jogú város önkormányzata támogatta. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére