Egy orosz kölyökkutya boldogítja a franciákat

K.G. Fotó: nydailynews.com • 2015. november 23., hétfő •
Egy rendőrkutya kölyköt ajándékozott Franciaországnak az orosz kormány támogatása kifejezéseként a párizsi terrortámadások után. Ő lett Diesel, a harc közben meghalt német juhászkutya utódja.
Egy orosz kölyökkutya boldogítja a franciákat

A történet ott kezdődik, hogy egy francia rendőrkutya, Diesel is életét vesztette, amikor egy öngyilkos merénylő november 18-án egy terrorellenes akció során felrobbantotta magát. Az esetet követően a közösségi oldalakat fényképek lepték el. Az emberek a fotókkal a hős négylábúra emlékeznek.

 

 

A leendő rendőrkutya egy orosz népmesei hős után a Dobrynia nevet kapta. Az orosz kormány reményei szerint a terrorizmus elleni harcban nyújthat majd segítséget a franciáknak Diesel utódjaként. „Ezt a kutyát a francia nép irányában tanúsított szolidaritásunk jeleként adjuk át Franciaországnak” - írja az orosz belügyminisztérium a Twitteren. Dobrynia „az erő, a jóság, a bátorság és az önzetlenség megszemélyesítése” - ez pedig már a Facebook-oldalon szerepel. Hozzátették, hogy a legendás hős Oroszországot védte az idegenek beáramlása ellen.

 

 

Vladimir Kolokolstev belügyminiszter levélben fejezte ki, hogy az oroszok támogatják Franciaországot. Harcolnak a bűnözés és terrorizmus ellen. A minisztérium reméli, hogy az orosz kölyök idővel helyettesíteni tudja majd Dieselt.

közösség

további frisss

lap tetejére