A rendőrség jelenti: egy óra alatt megtalálták Hédit!

szróbert • 2014. július 10., csütörtök •
A csecsemőrablás egyedülálló esemény a megye kriminalisztikájának történetében - ezekkel a szavakkal kezdte sajtótájékoztatóját dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, Vas megyei rendőrfőkapitány. A július 10-i eseményen elhangzott, hogy a mindössze egynapos csecsemő eltűnéséről szóló jelzés után, egy órán belül sikerült megtalálni Hédit, akit egy Váczi Mihály utcai lakásba vitték az elkövetők. A kislány ép és egészséges, jelenleg már újra a csecsemőosztály lakója.
A rendőrség jelenti: egy óra alatt megtalálták Hédit!

Az előzetes információk alapján kiderült, hogy a két felnőtt előre kitervelten jelent meg a csecsemőosztályon, azzal a szándékkal, hogy véglegesen magánál tartsák a kislányt. Hédit a megtalálás után azonnal visszaszállították a kórházba, a két bűnözőt pedig előállították, a rendőrség az ügyészség számára az előzetes letartóztatásukat javasolta. 
Tiborcz tábornok kiemelte, hogy az előzetes nyomozati adatok szerint vannak még ellentmondások, de már most kijelenthető, hogy a végleges megtartás szándékával hozták el a kislányt a kórházi osztályról. A lakásban minden olyan eszköz megtalálható volt, hogy a kicsit huzamosabb időn keresztül gondozzák – tette hozzá.  
A főkapitány arról is tájékoztatott, hogy még terepszemlét is tartottak a kórházban, sőt a megye egy másik egészségügyi intézményében is jártak, de a szombathelyi csecsemőosztály mellett döntöttek, mert a fiatalembernek – mint már kiderült – itt volt helyismerete. 
A tettesek kihallgatása megtörtént és a rendőrség ezután kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat, 18. életévét be nem töltött ember személyi szabadságának megsértése ügyében. 
Újságírói kérdésre válaszul elhangzott, hogy a feltételezés szerint véletlenszerűen választották ki az újszülöttet. 
A gyanúsítottnak egyébként 5 fia van, de a lakásban történt elfogáskor csupán a két felnőtt, akik egyébként unokatestvérek és a nő egyik kiskorú gyermeke tartózkodott, ellenállást nem tanúsítottak az elkövetők, de ellentmondásos nyilatkozatokat adtak eddig. 
Érdekesség, hogy nagyon közeli a sértett édesanyjának és az elkövetők lakásának címe, de rokoni kapcsolat, illetve elszámolási vita nem volt közöttük.  
Az elhozatalkor rendesen ellátott és felöltöztetett volt a kicsi. Az egyik elkövető, P-K. Zoltán ellen vagyon elleni bűncselekmény miatt bírósági eljárás folyik jelenleg is. 
A főkapitány azt is elárulta, hogy a 19 esztendős édesanya vette észre, hogy nincs meg a kicsi. Ezért aztán felvetődhet más személyek munkajogi és büntetőjogi felelőssége is. 
Hédi egyébként jól van, és egészséges. 
Az előzetes letartóztatásról a szombathelyi járási ügyészség dönt hamarosan.  A sajtótájékoztatón Prácser Gábor r. alezredes és Balogh Gábor r. alezredes is részt vett.
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére