Egy hónap múlva kész lehet az aluljáró

vkriszti • 2014. szeptember 09., kedd •
A szombathelyi aluljáró felújítása több ütemben történik, a villamossági eszközök korszerűsítése és a kamerarendszer felszerelése már elkészült, most a tisztítási munkálatok folynak. Az aluljáró átadását egy hónap múlva tervezik.
Egy hónap múlva kész lehet az aluljáró

Szombathely egyik legforgalmasabb tereként nagyon időszerű volt már az aluljáró felújítása - kezdte beszédét dr. Puskás Tivadar. Elmondta, hogy ez a csomópont nem csak utcákat, hanem városrészeket is összeköt, ezért fontos, hogy az itt áthaladók kulturált környezetben tehessék meg útjukat.

A villamossági eszközök felújítására 5 millió forintot költöttek, és mintegy 3,5 millió forintért szerelték fel a térfigyelő kamerákat az aluljáróba. A kamerák a közterületi kamerarendszerhez kapcsolódnak, így az ott dolgozók azonnal reagálhatnak a rongálásra és az esetleges bűncselekményekre is a hangosbemondókon keresztül. Ha szükséges, a közterület-felügyelet munkatársai öt percen belül a helyszínre tudnak érkezni.

Jelenleg a mozaikcsempe burkolatok tisztítása folyik, ezt a burkolat roncsolása nélküli, szódabikarbóna-szórásos technológiával végzik, mintegy 700 m2 felületen. A vakolt, festett oldalfalakat a meglévő színben újrafestik, és a letisztított felületeket védőréteggel látják el. Ez a réteg lehetővé teszi az esetleges rongálások (graffitik) gyors eltávolítását.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária elmondta, hogy még nem tett le arról a tervéről, hogy a különböző falfelületeket más-más iskolák tanulói "dekorálják" ki.

közösség

további frisss

lap tetejére