Egy golyóscsapágy, amiért megőrül a fél világ

Frisss/HVG - fotó: fatherly, youtube • 2017. június 12., hétfő •
Nem véletlenül mondják, hogy a pofonegyszerű ötletek ütnek a legnagyobbat. Nincs ez másképp a fidget spinnerrel sem.
Egy golyóscsapágy, amiért megőrül a fél világ

Mi a hasonlóság a Pokemon Go, a Rubik-kocka és a Fidget spinner között? Néhány nap elegendőnek bizonyult, hogy az új őrület behálózza a világot. Nem véletlenül nevezik az "ujjpörgettyűt" az év játékának. Lehet hihetetlenül hangzik, attól még igaz. Ez a játék egyetlen golyóscsapágyra épül.

A gyerekkorunk nagy szerelme volt a búgócsiga, vagy a tiki-taki. Úgy fest, hogy nem szakad meg a hagyomány és a legegyszerűbb játékkal lehet a legnagyobb sikereket elérni. A Fidget spinner lelke egy golyóscsapágy, azon pedig egy műanyag felület, amellyel megfoghatjuk a játékot. Három kiálló részének köszönhetően lehet pörgetni saját tengelye körül. Ennyire egyszerű...

Pedig nem teljesen új ez a találmány. Még a kilencvenes években volt kísérlet arra, hogy elfogadja a világ ezt a forradalminak nem nevezhető újítást. Aztán hosszú évtizedekre elfelejtették mennyire jó játék lehet egy golyóscsapágy. Néhány hét alatt szinte minden korosztályt sikerült meghódítania az ujjpörgettyűnek.

Az egyszerűségének és árának köszönhetően hatalmas mennyiségben adták el a világ minden tájára a fidget spinnert. A legolcsóbbakért 1000 forintot kérnek, míg a drágább kategóriáért 5 és 10 ezer forintot kell leszurkolnunk. Egyes típusokat bővíteni is lehet, illetve forgalomban vannak a világítással rendelkező darabok. Válogathatunk zajkibocsátás és vibrálás szempont szerint is.

Felesleges kételkedni, mert valóban jó játék a fidget spinner. Ez az eszköz hatékonyan segíthet az autisták, valamint a figyelemhiányos fiatalok koncentrálásában. A tanintézményeket persze megosztja az ujjpörgettyű, némelyik iskola engedi a használatát, a többi tiltja. Egy biztos, a gyerekek nagyon jól elszórakoznak vele.

A tuti sikerhez pedig szükséges egy ellentábor, amellyel rendelkezik a fidget spinner. Már Facebook csoportok alakultak, ahol egyszerű pénzhalászatnak nevezik az eszközt. Ráadásul már dalba is foglalták a játékot, amelyben bugyutának titulálták azt.

 

The Fidget Spinner Song

 

Közzétette: Rusty Cage – 2017. június 1.

 

via

közösség

további frisss

lap tetejére