Egy gól és az is lila: Haladás – Újpest 0-1 (képgalériával!)

szróbert-HCs • 2014. július 27., vasárnap •
Noha nagyon fogadkozott mindkét csapat, mégis nagyon idény eleji formát mutatott mind a Haladás, mind az Újpest. Sajnos a hazai védelem még nem állt össze, s ez a hajrában egy pontjába került a szombathelyieknek. A lila-fehér gól után nagyot küzdöttek még Halmosiék, de az egyenlítés már nem sikerült.
Egy gól és az is lila: Haladás – Újpest 0-1 (képgalériával!)

Haladás – Újpest 0-1 (0-0)
Szombathely, 2950 néző
Haladás: Rózsa – Schimmer, Devecseri, Dvorschák, Katona – Szakály, Iszlai (Jancsó 69’)– Nagy O. (Városi 59’), Radó, Halmosi – Zamostny (Varga G. 46’)

Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Andrade – Nagy G., Simon (Forró 92’), Stanislavljevic, Vasiljevic, Balogh B. (Nagy J. 66’), – M’Boma (Suljic 62’), 

A mérkőzés előtt a Haladás 412 NB I-es meccsen szereplő legendáját, Tóth Pétert, valamint a 265 Hali mezben lejátszott meccs után a lilákhoz igazoló Nagy Gábort köszöntötték a szombathelyi klub vezetői. Rajtuk kívül az 50. születésnapját ünneplő Hali szertárost, Tóthné Viszked Zsuzsannát, Szuzit is felköszöntötték. 

1’ – A Haladás indította 90 perces útjára a labdát.
10’ – Meddő mezőnyjáték zajlik, eddig nincs izgulnivalója egyik kapusnak sem.
21’ – Mesteri akció végén előbb Nagy O., majd Radó is lemaradt a beadásról, Balajcza jól lépett ki a kapujából.
35’ – Nem változott a meccs képe, a szurkolók egymást szórakoztatják, de lehet, hogy ezek a váltott rigmusok is pénzbe fognak kerülni?
Az első félidő egyetlen helyzetet sem hozott, nagyon idény eleji formát mutat mindkét csapat, azért jó lenne legalább egy gólt találni.

46’ – Artner Tamás kihasználta első cserelehetőségét, Zamostny helyett Varga G. folytatta.
57’ – Szöglet után Halmosi lőtt kapura, de Balajcza résen volt és fölé tolta. Mindenki meglepődött, amikor a játékvezető kirúgást ítélt. 
69’ – Jancsó személyében újoncot avatott a Haladás. 
72’ – Szakály vezette a labdát az újpestiek védelmére, Radóhoz passzolt, aki egy csel után fölé lőtt. Több volt ebben a helyzetben.
74’ – Kicsit megélénkült a mérkőzés, Halmosi cselei után Varga G. veszélyeztetett, de ez is fölé ment.  
81’ – Radó cselezett befelé, majd lőtt, de ez a labda is a kapu fölött hagyta el a játékteret.  
83’ – Szinte a semmiből szerzett vezetést a vendégcsapat. Suljic egy csel után már a büntetőterületen belül találta magát, átverekedte magát Dvorschákon is, aztán labdája megpattant még Rózsán, és így átpördült a szombathelyi kapuson, szerencsés lila-fehér gól volt, 0-1. 
89’ – Halmosi egyenlíthetett volna, ám a lövés pillanatában elcsúszott és így a labda mellé perdült. 
90’ + 3’ – Vége a meccsnek, maradt a 0-1. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére