Éééésss…indul a karnevál!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 25., csütörtök •
Lángra lobbant a Vesta-szentély tüze, ezzel hivatalosan is elstartolt a 17. Savaria karnevál, kicsit Szent Mártonos fílingben.
Éééésss…indul a karnevál!

A nyitóceremónia nagyjából minden évben ugyanúgy zajlik: vonulnak a lictorok, majd a városvezetők tógában, a hölgyek tunikában a Fórum színpad elé, előttük a legio, beszédek és tűzgyújtás. Most sem volt nagyon másképp, kivéve, hogy a Szent Márton-év hatására most egy lovon ülő Márton adta át a fáklyát a polgármesternek.

Puskás Tivadar elmondta, hogy 2000 éve folyamatosan írjuk a történelmünket. Akkor lehet egy város büszke, ha felidézi elődei történetét. Szombathelyen a 60-as években már tartottak karnevált, majd 2000-ben újraélesztette a város a hagyományt. „Most 17 éve minden évben augusztus végén megidézzük és tisztelgünk a múltunk előtt. Idén Szent Mártonra is emlékezünk” – zárta szavait a polgármester.

A karneváli láng meggyújtásával hivatalosan is megkezdődött a karnevál. Közép-Európa legnagyobb históriás rendezvényén 23 helyszínen 250 program közül válogathat a közönség.

A karnevál részletes programját itt találja.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére