Edzőtáborban a szombathelyi kézilabda utánpótlás

frisss.hu • 2014. augusztus 18., hétfő •
A Szombathelyi Női Kézilabda keretein belül működő Haladás VSE korosztályos csapatai már július végén megkezdték a felkészülést a 2014-2015-ös szezonra. Az utánpótlásrendszer fiatalabbjai a Student-Comfort Kézilabda Utánpótlás Központ U11, U10, U9-es csapatai most csatlakoztak a felkészüléshez. Így már közel 120 játékos készül gőzerővel az idei szezon céljainak az eléréséhez!
Edzőtáborban a szombathelyi kézilabda utánpótlás

A legkisebb kézilabdás palánták (U8, U7) még nyári pihenőjüket töltik, nekik augusztus végén indulnak az edzéseik.  Az edzőtábori programban egy délelőtti és egy délutáni tréning szerepel, csapat összetartó és játékos feladatokkal színesítve. A szakemberek a felkészüléshez a modern technika eszközeit is segítségül hívták, fotocellás gyorsaságmérő eszközök alkalmazásával felméréseket készítettek a fiatal játékosokról. Az eredmények adminisztrálásával és az ismételt mérésekkel lekövethetővé válik a gyermekek fejlődésének mértéke és ezzel együtt az elvégzett edzésmunka hatékonysága. 
A 2014-2015-ös szezon Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnoksága - az előzőekhez képes jóval korábban - már szeptember 14-én megkezdődik. 
A bajnokság tavalyi szezonjában négy csapat képviselte Szombathelyt, akik 1 ezüstéremmel, 1 negyedik helyezéssel, 1 ötödik helyezéssel, és 1 hetedik helyezéssel zárták az évet. Idén 10 csapatot neveztek Szombathelyről, és reményeik szerint többnek reális esélye van a döntőbe jutásra. 
A Gyermekbajnokság lebonyolítási rendjén is változtattak a szervezők az előzőekhez képest. Régiókat alakítottak ki, ahonnan 3 csapat juthat tovább a hat csapatos elődöntőbe, a döntőbe pedig csak 2 csapat szerezhet kvalifikációt. A Szombathelyi Kézilabda korosztályos csapatai a Győr-Veszprém-Vas régióba kerültek.

 

közösség

további frisss

lap tetejére