Szombathelyi Haladás: Szentes Lázár az új vezetőedző!

szróbert • 2014. október 22., szerda •
Az előző hetek sikertelen szereplése következtében, a dunaújvárosi fiaskó után Artner Tamás távozásáról döntöttek a szombathelyi klub tulajdonosai. A kedd esti rendkívüli sajtótájékoztatón már az új vezetőedzőt, Szentes Lázárt is bemutatták, aki egykori csapata, a Győri ETO ellen debütál vasárnap este. Az új mester a frisss.hu-nak elmondta, hogy a legfőbb cél a hétvégi győzelem és a kieső helyről történő eltávolodás.
Szombathelyi Haladás: Szentes Lázár az új vezetőedző!

Tóth Miklós ügyvezető arról tájékoztatott, hogy a délelőtti taggyűlésen, a csapat jobb és eredményesebb szereplése érdekében edzőcsere mellett döntöttek a csapat tulajdonosai. Artner Tamásnak megköszönték az elmúlt három esztendő sikereit, a legutóbbi hatodik helyet, majd pár óra múlva már meg is állapodtak az új vezetőedzővel.
Illés Béla kisebbségi tulajdonos hozzátette: Lezártuk a múltat, és bízom a sikeres együttműködésben, Szentes Lázár szakmai tudásában és tapasztalatában. 
Szentes Lázár a sajtótájékoztatón elmondta: nagyon örülök, hogy itt lehetek, bízom a sikeres szereplésben. Ismerem a csapat helyzetét, a játékosokat, a fogadtatás szimpatikus volt, és bízom mind az NB I-es, mind az utánpótlás csapat eredményes szereplésében. A mostani, kieső helyről azonnal távoznunk kell, ezért aztán az idei hat bajnoki meccset szeretnénk úgy megvívni, hogy megfelelő munícióval kezdhessük a tavaszt.
A frisss.hu kérdésére az új mester elmondta, hogy bizonyára furcsa lesz bemutatkozni az ellen a csapat ellen, akiknél a legnagyobb sikereit érte el – vasárnap este ugyanis a győri zöld-fehérek látogatnak a Rohonci útra. 
Meg kell tapasztalnom a játékoskeretet, hogyan működik a csapat, a szakmai stáb még formálódik. Szerdán 18 órakor mutatkozok be a csapat tagjainak és utána már én vezetem az esti edzést. Mindig a szívem csücskében volt a szombathelyi csapat, emellett nagyon kellemes emlékeket őrzök a városról is – tette hozzá Szentes Lázár, aki szerint a legközelebbi cél a győriek legyőzése, a legfőbb cél pedig a kieső helyről történő elmozdulás. 
Érdekesség, hogy a szombathelyi klub vezetősége először Egervári Sándort kereste meg, ám a korábbi szövetségi kapitány nemet mondott a felkérésre. Ezt követően egyeztek meg Szentessel, aki korábban, 2001-ben és 2002-ben már dolgozott Szombathelyen. A Haladással akkor kupadöntőt játszott, ám a bajnokság végén kiesett a csapattal. A Hali most is kiesésre áll az NB1-ben, Szentes feladata feladata ugyanaz lesz, mint 12 éve volt: kivívni a bennmaradást. A kérdés az, hogy sikerül-e kijavítani az akkori hibáját!
Információink szerint Artner Tamás továbbra is zöld-fehér kötelékben marad, a Haladás VSE utánpótlás csapatainál megkezdett munkáját folytatja.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére