Labdarúgó EB-selejtező: Király Gábor a kezdőcsapatban!

SzR-samsungsport.hu • 2015. március 29., vasárnap •
A Görögország elleni vasárnap esti Európa-bajnoki selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a megfelelő mentalitás fontosságát hangsúlyozta, s dicsérte csapata mentalitását és az edzések intenzív részében nyújtott teljesítményét. A magyar szakvezető a sajtótájékoztatón a héten elvégzett edzésmunkáról beszélt, s elmondta, hogy ezúttal nem volt szükség rá, hogy megóvja a fiúkat a túlpörgéstől, de tetszett neki, amit a tréningek minőségi részében látott. A görögök elleni EB-selejtező 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában, Budapesten. A mieink várhatón a Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Elek, Tőzsér – Stieber Z., Gera, Dzsudzsák – Szalai összeállításban futnak ki a gyepre.
Labdarúgó EB-selejtező: Király Gábor a kezdőcsapatban!

- Érdekes hét van mögöttünk. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy gondoltam, hogy oda kéne csapni, mert nem tetszett, amit láttam, az intenzív játékokat viszont olyan rendkívül magas szinten csinálták meg a srácok, az edzés értékes, minőségi részén nagyon odatették magukat. Remélem, hogy ez a meccsen is így lesz. Egyelőre ott tartunk, hogy magabiztos vagyok, ugyanakkor van bennem egy kis félsz is - mondta a nemzeti csapatunk mellett a Bundesliga 1-es Hertha BSC-t is irányító szakember.

Dárdai arról is beszélt, hogy a görög válogatottnál lezajlott kapitányváltás miatt azon kívül, hogy a hellének remekül védekeznek és rendkívül szívósak, nem igazán tud sokat az ellenfélről, épp ezért válogatottunknak arra kell törekednie, hogy saját erényeit és begyakorolt játékát tudja érvényesíteni.

Dzsudzsák Balázsról szólva Dárdai elmondta: a Dinamo Moszkva szélsőjének bokája nincs tökéletes állapotban, ám ha az orvosi stáb és a játékos is úgy ítéli meg, hogy menni fog a játék, a csapatkapitány ott lesz a kezdőben a Groupama Arénában.

- Balázs most sem százszázalékos, még vizsgálatok várnak rá, ha úgy dönt, hogy vállalja a játékot, játszani fog, ha nem tudja vállalni, akkor át kell értékelnünk a lehetőségeinket.

Nemzeti tizenegyünk mestere azt is kifejtette: elismeri a mérkőzés fontosságát, hiszen egy győzelemmel jó helyzetbe navigálhatná magát a csapat, de a találkozóval kapcsolatban kerülné a "sorsdöntő mérkőzés" megfogalmazást, hiszen még vereség esetén sem esünk ki a versenyfutásból, s egy győzelemmel sem biztosítanánk a helyünket Franciaországban.

- Ha erre a mérkőzésre azt mondjuk, sorsdöntő, akkor mi lesz a következő? Vagy ha mind a kettőt megnyerjük, akkor mi lesz az azt követő? - kérdezett vissza az újságírói felvetésre Dárdai. - Egy mérkőzés a többi közül, egy lehetőség arra, hogy a célunkat, a harmadik helyet elérjük. Csendben kell maradnunk és dolgoznunk kell - zárta gondolatait a fiatal szakember.

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya, Sergio Markarián a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja Dárdai Pál együttesét.

- Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye - értékelte Markarián az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét.

Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett.

közösség

további frisss

lap tetejére