Eb-érmeseket köszöntöttek a Városházán

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 17., szerda •
Dévai Boglárka és Veréb István a sikeres szereplés ellenére sem pihenhet, hiszen újabb megmérettetés vár a tehetséges sportolókra.
Eb-érmeseket köszöntöttek a Városházán

Kedd délután szűk körben köszöntötték Dévai Boglárka tornászt és Veréb István birkózót. Mindkét tehetséges sportoló nyakába néhány héttel ezelőtt akasztottak bronzérmet. A kontinensviadalon 18 év után szerzett Magyarország érmet Dévai Boglárkának köszönhetően, de Veréb István medálja is szépen csillog. A szombathelyi birkózót ugyanis sérülés hátráltatta, ennek ellenére Ő is felállhatott a dobogóra.

A Városházán dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester köszöntötte a sportolókat, valamint Vizer Erzsébetet és Rácz Gábort, akik segítették Dévai Boglárka felkészülését. A város első embere köszöntőjében elmondta, hogy büszke az elért eredményekre. Kifejtette, hogy nagyon jól eső érzés, hogy a vasi sportolók minden versenyen öregbítik Szombathely hírnevét.

Ezt követően Dévai Boglárka és Veréb István tartott egy rövid értékelést és beszámoltak terveikről is. A szombathelyi tornász már a hétvégén szerepelni fog a következő Világkupa megmérettetésen. Veréb István pedig keményen készül a nyár végi világbajnokságra, amelynek idén Párizs ad otthont.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére