Drasztikus lehűlés jön, havazással és széllel

frisss.hu • 2016. január 12., kedd •
Holnaptól fokozatosan hűl a levegő, csütörtöktől várhatjuk a havat is.
Drasztikus lehűlés jön, havazással és széllel

Véget érnek az enyhe napok időjárásunkban holnaptól. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője a Frisss.hu-nak elmondta, holnaptól fokozatosan csökkenő hőmérsékleti értékekre számíthatunk. Kedden még 8-9 fok közötti csúcshőmérsékletet mérhetünk, szerdától napról-napra egyre hűvösebbek lesznek az éjszakák és a nappalok is. Reggelente fagypont alatti értékek valószínűek, és a nappali felmelegedés is csökken, szerdán még 5-6 fok várható, aztán csütörtökön elér bennünket egy mediterrán ciklon.

Hatására mindenképpen várható csapadék, a nyugat-dunántúli régióban ez valószínűleg havat jelent, a mennyisége azonban még bizonytalan. Az viszont már most prognosztizálható, hogy hét végére mínusz 5-10 fokra csökken az éjszakai hőmérséklet és a nappali csúcsértékek sem érik el a nulla fokot. Tovább rontja majd a hőérzetet a viharos lökésekkel érkező, erős észak, észak-keleti szél, ami hófúvásokat is okozhat.

A januári csapadék mennyiség országosan eddig már elérte a 15-25 millimétert, ami a havi 28-29 milliméteres átlaghoz képest magas érték. Magyarország egyes részein már megjelent a belvíz is, nálunk egyelőre ez nem okoz problémát. A légnyomás értékek csökkentek az előző hetekhez képest, a ciklon betörésekor majd még alacsonyabb értékekre számíthatunk. 

közösség

további frisss

lap tetejére