Ipkovich György: szegényebb már nem lehet a helyi MSZP

szróbert • 2014. május 28., szerda •
A jövőben a lehető legszélesebb együttműködésre van szükség a baloldalon – hangzott el az MSZP szombathelyi és Vas megyei elnökei által május 28-án tartott sajtótájékoztatón. Nemény András, a párt Vas megyei elnöke bejelentette, hogy a helyi MSZP-s alapszervezet döntése értelmében Szombathelyen Ipkovich György lesz az októberi önkormányzati választásokon induló MSZP-s polgármester-jelölt. Közben Mesterházy Attila azonnali tisztújítást javasolt az MSZP-választmánynak.
Ipkovich György: szegényebb már nem lehet a helyi MSZP

Dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke a sajtótájékoztató elején bejelentette, hogy a május 28-i összevont szombathelyi MSZP taggyűlés eredményeként a párt helyi polgármesterjelöltje dr. Ipkovich György lett. 
Hozzátette: az egyeztetések végére még nem került pont, de eddig annak a két pártnak sem volt személyével kapcsolatban ellenvetése, amelyekkel együtt indultak az országgyűlési választáson.

A polgármester-jelöltként megszólaló dr. Ipkovich György kiemelte: Ahhoz, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen nehéz feladatot vállaltam, nagyban hozzájárult, hogy mind párton belül, mint párton kívül is nagyon sokan biztosítottak támogatásukról. Mind a civil szervezetek, mind a szakmai és társadalmi, valamint az egyházi szervezetek felé is nyitott szeretnék lenni. Nem szabad veszekedni, együttműködve, konszenzust keresve lehet építeni a várost, és az együttműködésből, a város vezetéséből senkit sem lehet kirekeszteni, ki kell nyitni a várost, a városházát.

Ezt követően a polgármester-jelölt kifejtette programtervezetét, amelyben a város rendbetételét, a munkahelyteremtést, az ipari park bővítését, az időkorlátozásos parkolás bevezetését, a tömegközlekedés olcsóbbá tételét, útfelújítási program elindítását, a panelfelújítást, valamint a városi járóbeteg-ellátás kialakítását hangsúlyozta.

Ezután újságírói kérdésekre válaszoltak az MSZP helyi vezetői. Arra a kérdésre, hogy a szocialisták hétvégi választmányi ülésén a vasiak elfogadják-e Mesterházy Attila és az elnökség lemondását, Nemény András úgy válaszolt: amíg nem ismeri az alternatívákat, addig nem tud felelőséggel véleményt nyilvánítani. A cél – tette hozzá – azonban az, hogy az MSZP újra vonzó párttá váljon és a lehető legjobban szerepeljen az önkormányzati választáson.
A frisss.hu az MSZP milliárdos tartozását, illetve annak hatásait firtató kérdésére a polgármester-jelölt elmondta, hogy a szombathelyi szervezet nem vett észre semmit az MSZP anyagi nehézségeiből.
Évek óta olyan szegények vagyunk, mint a templom egere. Szerintem ennél szegényebbek már nem is hiszem, hogy lehetnénk – tette hozzá Ipkovich György.
Honlapunk arról is érdeklődött, hogy az MSZP jövőbeni újjászületésének lehet-e az ,,eredménye”, hogy Czeglédy Csaba lesz a Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje? Nemény András válaszában kifejtette, hogy Czeglédy Csaba az MSZP kampányfőnöke, illetve továbbra is a helyi frakcióvezető, emellett minden egyeztetésre vele kiegészülve, hármasban mennek.
A frisss.hu azt is megkérdezte, hogy az angyalföldi szocialisták kezdeményezését, miszerint személyi és anyagi erőforrásokkal történő elszámoltatást kérnek a párt vezetésétől, támogatják-e a szombathelyi szocialisták. Nemény András még nem hallott a XIII. kerületi MSZP kezdeményezéséről, Ipkovich György viszont azt mondta, hogy nyitottak minden, az MSZP-t előremozdító kezdeményezésre. 

Közben Mesterházy Attila egy mai budapesti sajtótájékoztatón világossá tette, hogy azonnali tisztújítást szeretne, és erre fogja biztatni a szombati választmányi ülésen résztvevőket is. Szerinte ez azt üzenné a választóknak, hogy változtatni akarnak. Azt még nem döntötte el, újra indul-e az elnöki posztért, ám abban biztos, hogy ha igen, akkor lesz kihívója.

A frisss.hu a szombathelyi sajtótájékoztatón azt is megtudta, hogy az MSZP a lehetséges partnerekkel már megkezdte az egyeztetéseket. Elhangzott, hogy a szombathelyi frakcióülésekre is közösen készülnek, és bár a DK nem tagja a közgyűlésnek, de velük is megvitatják a város dolgait. 

közösség

további frisss

lap tetejére