Díjakat osztottak a szociális munka elismeréseként

szombathely.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 13., péntek •
A Szociális Hét zárásaként Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzat által alapított kitüntetéseket adták át péntek délután a Bartók teremben.
Díjakat osztottak a szociális munka elismeréseként

Hétfőn elindult a 20. Szociális Hét, most aktuálisan Szent Márton jegyében. Ennek zárasaként elismerték többek szociális munkáját.

A kitüntettek névsora:

Győrvári Edith-díj”-ban részesült: Kovács Jenőné (Sebestyén Erzsébet)

Kovács Jenőné 1968-tól az Országos Mentőszolgálat adminisztrátora, ügyintézője, a megyei mentőszervezet személyi ügyeinek intézője, a mindenkori vezető főorvos közvetlen munkatársa volt. Már 1991-ben a Vas megyei Mentésügyi Alapítvány létrehozásának kezdeténél is bábáskodott. Akkoriban az ügyek adminisztrálását munkája mellett végezte, 2006-os nyugdíjba vonulását követően azonban önkéntes segítőként folytatta és folytatja azt a mai napig.

 „Szociális Ellátás Segítéséért-díj”- ban részesült: Nagyné Rovó Márta (Rovó Márta)

Nagyné Rovó Márta a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat technikai dolgozója. Munkáját mély emberszeretet, az elfogadás és az emberek iránti tisztelet jellemzi. A klubtagok számára mindig otthonos, barátságos, tiszta környezetet biztosított. Szeretettel fordult az idősek felé, kedvességével, megértésével arra törekedett, hogy napjaikat minél komfortosabbá, biztonságosabbá tegye. Az idősek is nagyon ragaszkodtak hozzá, megosztották vele örömüket, gondjaikat.

„Szociális Ellátás Segítéséért-díj”- ban részesült: Zsolnainé Süle Ildikó

Zsolnainé Süle Ildikó a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Hajléktalanok Otthona legrégebbi dolgozója. Munkáját ne csak magas színvonalon, de mindig nagyon jókedvűen, optimistán végzi. A dolgozók szakmai kérdésekben és egyéb problémáikkal is bizalommal fordulhatnak hozzá. A lakókkal rendkívül jó kapcsolatot alakított ki. A szakszerű ápolási tevékenység mellett azt is mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy az elmúlás időszakában lelkileg is támogassa a lakókat. Kezdetektől fő szervezője a bent élők szabadidős programjainak.

 „Pálos Károly-díj” II. fokozatát kapta: Szabó Istvánné (Ásó Rozália )

Szabó Istvánné a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet foglalkoztatás szervezője. Egész életében emberekkel foglalkozott. 1977-től óvónőként gyerekek, 2005-től pedig idős emberek életét hivatott tartalmasabbá, szebbé tenni. 2011-től, mint tereptanár is segíti a gyakorlaton lévő szociális gondozó és ápoló, szociális munkás és szociálpedagógus hallgatók tapasztalatszerzését, a demens ellátottak komplex gondozásából.

 „Pálos Károly-díj” II. fokozatát kapta: Takács Katalin

Takács Katalin Szakmai vezető a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Rév Szolgálatnál. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársa több mint tíz éve. Az egyik legnehezebb szakterületen: az alkohol- és drogbetegek ellátásában kezdte tevékenységét. Alázattal és türelemmel egyengette kliensei útját. A Karitász Családsegítőjében természetbeni támogatások eljuttatásában és a források megtalálásában tevékenykedett. A Szikla Közösségi Pszichiátriai Gondozóban szakmai tudását tovább fejleszthette, hiszen olyan pszichiátriai betegek ellátását végezte, akik társadalmi re-integrációja nehézségekbe ütközik. Jelenleg a RÉV Szenvedélybeteg Alacsonyküszöbű, Közösségi és Nappali Ellátás szakmai vezetője.

 „Pálos Károly-díj” I. fokozatát kapta: Czömpöl Tiborné (Szabó Ágnes)

Czömpöl Tiborné 43 éve dolgozik a bölcsődei ellátás területén. Bölcsődei munkáját a Schönhertz Zoltán utcai Bölcsődében, a mai Micimackó Óvoda falai között kezdte, mint gondozónő. Mintegy másfél év elteltével a Váci Mihály utcai bölcsődébe helyzeték át. Innen került négy év múlva 1984-ben a Bem József utcai bölcsődébe, mint bölcsődevezető. 1987. január 1-jével összevonták a szombathelyi bölcsődéket egy egységes szakmai és gazdasági irányítás alá. 1989-ben három évre a Barátság utcai bölcsődében segítette a munkát, 1992-től pedig a Hadnagy utcai Bölcsőde vezetőjévé nevezték ki. Tizenkét évig vezette a város legnépszerűbb bölcsődéjét. Közben folyamatosan tanult, képezte magát. 2004 óta a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi központjában dolgozik, kezdetben, mint szaktanácsadó, 2008 óta pedig intézményvezető helyettesként a mai napig.

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére