Dévai Boglárka ezüstérmes a szombathelyi világkupán!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 09., szombat •
Az ugrás szerenkénti döntője után állhatott a dobogó második fokára a Szombathelyi Sportiskola EB-bronzérmes tornásza.
Dévai Boglárka ezüstérmes a szombathelyi világkupán!

A pénteki selejtezőkön 31 ország 125 tornásza vágott neki a világkupának, a férfiak hat szerén összesen 189, a nők négy szerén pedig 109 gyakorlatot láthattak az Aréna Savariába kilátogatók.

Aztán szombat délután az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a verseny. A Magyar Torna Szövetség elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok dr. Magyar Zoltán elmondta, hogy immár 12. alkalommal öröm köszönteni a világ minden sarkából idesereglett tornászokat. Miután minden versenyzőnek eredményes és sérülésmentes gyakorlatokat kívánt a sportdiplomata, a férfiaknál a talaj, a hölgyeknél pedig az ugrás szerenkénti fináléjával elkezdődött a program. 

Meglepően sok, mintegy ezer néző előtt Dévai Boglárka ötödikként hajtotta végre két ugrását. Dévai hibátlan gyakorlattal kezdett, és másodjára is csupán a leérkezésébe csúszott némi pontatlanság. A Torna Challenge Világkupa szombati ugrásdöntőjében hét versenyző után is az első helyen állt, ám a nyolcadikként ugró azeri is két szép ugrást mutatott be, így Marina Nyekraszova végül 33 ezredponttal megelőzte a szombathelyi kiválóságot. Ezzel Bogi lecsűszott a dobogó legfelső fokáról és az igen értékes ezüstérmet szerezte meg. 

Bogi után Kovács Zsófia is ezüstöt nyert szombat délután, ő felemáskorláton volt eredményes a tornászok Szombathelyen zajló Challenge világkupa-versenyén.

Érdemes lesz kilátogatni vasárnap is még az Aréna Saváriába, hiszen a holnapi szerdöntőkben is számos világklasszis mutatja meg tudását.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére