Defibrillátorokat helyeznek ki Szombathely legforgalmasabb pontjaira

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 09., szerda •
Elsőként a Szombathelyi Vásárcsarnokban helyezték el a félautomata életmentő készüléket.
Defibrillátorokat helyeznek ki Szombathely legforgalmasabb pontjaira

A város egyik legforgalmasabb így az egyik legveszélyeztetettebb helye, a Vásárcsarnok kapott ma délelőtt egy falra szerelt félautomata defibrillátort. Köcse Tamás, vezető mentőtiszt elmondta, fél év alatt két sikeres újraélesztés volt pont ezen a helyszínen, mostantól megnyugtató, hogy van a piacon egy mindenki által egyszerűen kezelhető életmentő készülék.

Puskás Tivadar polgármester hozzátette, eddig 27 ezren vettek részt újraélesztési oktatásban. A város fontos pontjaira helyezik el a további öt készüléket és van egy mobilszerkezet is, amit fontos nagyrendezvények helyszínére visznek majd ki. A polgármester elmondta, hogy a Segítés városa program sikeres, több szerencsés kimenetelű újraélesztés történt mióta városszerte egyre többen kapnak újraélesztési oktatást.

Az országos mentőszolgálat valamennyi egysége is ezt a minőségi Lifepak defibrillátort használja. A készülék egyszerűen kezelhető, a zöld bekapcsoló gomb után a magyar nyelvű hangutasításokat kell alkalmazni. Plusz segítségként a képernyőjén ábrákkal is bemutatják a működését.

A helyesírási hibát figyelmen kívül hagyva, egyszerű használni

Tudni kell, hogy a mellkas kompresszión kívül a korai defibrillálásnak van igazolt hatása a jó minőségű túlélésre.

Így kell használni a gépet:

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére