Danone focikupa: a ZTE FC nyerte a szombathelyi elődöntőt

SzR - Fotó: Tóth Arnold • 2017. május 28., vasárnap •
A zalaegerszegi fiatalok akár a torna nemzetközi döntőjében is képviselhetik Magyarországot.
Danone focikupa: a ZTE FC nyerte a szombathelyi elődöntőt

ITT már olvashattak a szombathelyi regionális torna megnyitójáról, most nézzük az eredményeket. 
A ZTE FC U12-es csapata nyerte meg a „Danone Focikupa a Gyermekekért” torna szombathelyi regionális döntőjét. A zalaegerszegi fiatalok a fináléban az Ajka FC csapatát győzték le 1:0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében. A tornán idén bevezetett „fair play” díjat az ULE Nagykanizsa csapata érdemelte ki. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat és több mint 1000 gyermek labdarúgó versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén, New Jersey-ben.

Gólöröm, egészséges életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás

A Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.
A Danone és a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programja által közösen megrendezett U12-es torna célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra, valamint kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket, ebben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a torna szakmai partnere segíti a kezdeményezést.
A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

Minden eddiginél több résztvevő

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornán. A szombathelyi regionális elődöntőn a Lurkó-Illés, a Király SzSE, az Ajka FC, a Hévíz SK, a ZTE FC, az ULE Nagykanizsa, a Marcali Alközpont, valamint a Büki RUFK csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

Irány Amerika

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna regionális elődöntői a szombati fordulókkal lezárultak. Az országos döntőt június 10-én, Budapesten rendezik meg, melynek tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

Fair Play

Érdekesség, hogy az MLSZ Grassroots Programja az U12-es a korosztályban a Danone Focikupa a Gyermekekért tornán vezetett be és használta először a Fair Play kártyát.
A fiatal játékosok a játékvezetőtől szabálytalanság esetén eddig sárga és piros lapokat kaphattak, a mostani tornán azonban már zöld kártyával díjazták őket, ha etikusan játszanak és sportszerűen viselkednek játékostársaikkal, ellenfeleikkel.

 

közösség

további frisss

lap tetejére