Dagadtak az európai torkok a tehetségtől – Boggie bent van a döntőben

d.k. • 2015. május 20., szerda •
Szinte fel sem fogtam az egyik előadót, már ment tovább a műsor. Igaz akadt pár erős produkció. Tizenhat versenyzőből tíz jutott tovább, a mi is ott vagyunk!
Dagadtak az európai torkok a tehetségtől – Boggie bent van a döntőben

Conchita Wurts felvezetője közben azért nem volt nehéz megbizonyosodni afelől, hogy a bécsiek elég komoly technikai hátteret toltak az eurovíziós show alá. Szép nagy, szem alakú színpadot építettek, amit pazar fényjátékkal tettek még látványosabbá.

A hatvanadik dalverseny első elődöntőjében a világ negyven országának több millió nézője követte a fellépők szereplését. Kedd este tizenhat versenyzőből tíz juthatott tovább. A dalfesztivál hivatalos mottója Building Bridges lett, azaz Építsünk hidakat.

Átlagban a nagy hang, nagy mondanivaló, nagy show jellemezte a keddi műsort. Persze a hangé volt a főszerep, így tényleg volt néhány kiugróan jó dal, de a szövegírók valahogy nem akarnak elszakadni az állandóan előkúszó, örök témáktól a szerelemtől, időtől, búcsúzástól, élettől. Ez az ikszedik szám után már kissé unalmas.

Moldova produkcióján izzott a levegő, vagy legalábbis percekig azt vártam, hogy a szexis háttértáncosok mikor hagynak terepet végre az énekesnek. Összességében nem volt rossz, elég populáris volt ahhoz, hogy belemásszon a fülembe. Velük indult a másfél órás műsor, aztán sorra, egy szusszanásnyi levegővételt sem hagyva pörgött tovább az este.

A finnek mellett a románok voltak azok, akik anyanyelvükön mutatkoztak be, a többiek az angol szöveget részesítették előnyben.

A görög énekesnőnek olyannyira elvonta a figyelmemet a ruhája, hogy eleinte észre sem vettem mennyire jó hangja van az eredetileg magyartanár Maria-Elena Kyriakou-nak. Az utolsó lélegzet című dal teljesen színpadképes volt. De nagy sikere volt az oroszoknak is, akik lazán továbbjutottak a szombati döntőbe.

Gitározni, lantozni, reneszánsz éneket tanult például a szerb versenyző, de mindenkiről mondtak érdekes dolgokat a rövid összefoglalókban.

Aztán jött Boggie, aki kissé megilletődve állt a színpadra. Még márciusban hallottam élőben Szombathelyen, akkor talán egy fokkal jobb volt. Ez a vörös ruha sem volt a legjobb választás egy ilyen dalhoz. Annyi előnye viszont volt, hogy akusztikus dal, ha jól emlékszem nem volt az övén kívül.

Mindenesetre a szombati döntőben biztos helye van az énekesnőnek, negyedikként mondták ki a Hungary-t az Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetői.

közösség

további frisss

lap tetejére