Csúszdaversennyel és nyárias idővel nyitott a Tófürdő

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 03., szombat •
Az első napon még nem döntött rekordokat a Tófürdő látogatottsága, ám, akik arra vállalkoztak, hogy a nyárias melegben vízbe merészkedjenek és napfürdőzzenek, azok jól érezhették magukat.
Csúszdaversennyel és nyárias idővel nyitott a Tófürdő

Tavaly a leglátogatottabb napon 2600-an strandoltak a Tófürdőn, ma, az idei szezon nyitónapján pedig több száz szombathelyit és környékbelit csalogatott ki a szép, már-már nyárias idő és a csobbanás lehetősége.

A legtöbben még csak ismerkedtek a meleg idő adta lehetőségekkel, sokan beszélgettek, napoztak, vagy éppen szomjukat oltották a hideg italokkal, fagylalttal, egyben azonban mindenki egyetértett, ideje volt, hogy kinyisson a Tófürdő, mely már ma is kiváló sportprogrammal várta a lazulni vágyókat. 

A tartalmas kikapcsolódásért felelős Varga Jenő főszervezőtől és csinos segítőjétől, Molnár Enikőtől megtudtuk, hogy a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA ZRt. szervezésében nyolc kategóriában, diák I-VI, felnőtt és senior kategóriában is érmeket osztottak a szombati csúszdaverseny legjobbjainak.

Három kísérlete volt mindenkinek, és a legjobb időeredményt elérő versenyző győzött.

Kovács Tibor és családja, felesége, 20 éves lánya és 16 éves fia Győrből érkezett.
Azt hallottuk, hogy nagyon jó szabadidős versenyeket szerveznek a Tófürdőn, a csúszdaversenyek pedig a specialitásaink közé tartozik, hiszen Zsófi lányunk Debrecenben még országos versenyt is nyert ebben a közkedvelt, strandokon űzhető versenyszámban.

Így aztán jöttünk, láttunk, csúsztunk és győztünk – válaszolta honlapunknak Kovács Tibor, akinek lánya, Zsófi itt is győzött, ideje 6.23 másodperc volt, a férfi győztes pedig a Bükről érkezett, Johnny névre hallgató fiatal volt, aki 6,11 másodperc alatt csúszott le.

Érdekesség egyébként, hogy a csúszdaverseny örökös rekordját még mindig a ketrecharcosként és küzdősportokból jól ismert Horváth Győző tartja 5,24 másodperces idővel.  

Idén egyébként 9-20 óráig tart majd nyitva a fürdő, azokon a napokon, mikor az idő majd alkalmas lesz a strandolásra. A belépők ára a tavalyihoz képest minimálisan emelkedett, de mivel tizenhárom típusú fürdőbelépő van, érdemes tájékozódni, milyen kedvezmények vehetők igénybe akár Szent Márton kártyával is.

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA ZRt. minden hétvégén izgalmas versenyekkel várja a Tófürdőre látogatókat. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére